Ole Einar Bjorndalen.Foto: AFP / Scanpix
Talisport
13. jaanuar 2020, 18:29

Norra laskesuusatamise ekspert: tuleks kaaluda Oberhofilt MK-etapi käest võtmist

Nädalavahetusel Saksamaal Oberhofis toimunud laskesuusatamise MK-etapp tekitab suurt kõmu seal valitsenud ilmaolude pärast. Lisaks taaskord võistlusi kimbutanud halvale nähtavusele ja kõvale tuulele ei olda rahul lume kvaliteediga.

Võistluse kritiseeritajate seast leiab kaheksakordse olümpiavõitja Ole Einar Björndaleni, kes hetkel töötab Hiina laskesuusakoondise peatreenerina. Tema murekohaks on lumel olnud kruus, mis suusapaaridele hävitavalt mõjus. "Oberhofi etapp tapab kõik tippsuusad,” tõdes kunagine tippsportlane Norra Rahvusringhäälingule.

Sama täheldas Norra koondise määrdemeister Tobias Dahl Fenre: “See on tõsine kulu, kui koondisel läheb raisku 60 paari suuski. Korraldajal peab olema varuks märgatavalt rohkem lund, et rajale ei jääks kive ega kruusa.”

Norra Rahvusringhäälingu laskesuusatamise spetsialist Ola Lunde oli veel resoluutsem ja arvas, et tuleks tõsiselt kaaluda Oberhofi sobivust MK-etapi korraldamiskohana. “Siin pole piisavalt puhast lund ja Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liit peab võtma vastutuse. Nemad andis Oberhofile õiguse võistlust siin korraldada,” ütles Lunde.

Lisaks lume kvaliteedile tekitas sportlastes paksu verd iga-aastased ilmastikuolud. Ka tänavu toimusid mitmed võistlused halva nähtavuse ja kõva tuulega. Pühapäevastes mass-stardides eksisid 60 sportlast kokku 336 korral ehk keskmiselt käidi trahviringil enam kui viiel korral. Neljapäeval põrutas rootslanna Mona Brorsson: “Ma ei taha rohkem Oberhofi tulla, olen väsinud sellest kohast."