Suurslaalomi võitja Amelie Klopfenstein.Foto: SIPA / Scanpix
Talisport
13. jaanuar 2020, 22:01

SKANDAAL OLÜMPIAL! Kolm talenti jäid kentsakal põhjusel pealtvaatajateks

Lausanne`is toimuval noorteolümpial juhtus piinlik intsident, kui starti ei oodatud ära kolme suusalifti kinni jäänud mäesuusajatat.

Inside the games andmetel jäi suurslaalomi teisel laskumisel osalemata kolmel võistlejal. Nii soomlanna Maisa Kivimäki, Lõuna-Aafrika esindaja Hanle van der Merwe kui ka grusiin Nino Kurtanidze said protokolli kirja, et nad ei ilmunud starti. Reaalsuses jäid noored mäesuusatajad kinni suusalifti, mis pidanuks nad võistluspaika toimetama.

Kuigi olümpiaprintsiip ütleb "Tähtis pole võit, vaid osavõtt", siis ei oodatud tütarlapsi ära. Noorte olümpiamängude kõneisiku sõnul tehti selline otsus kuna sportlased polnud kokkuvõttes kõrgetel kohtadel. Peale esimest laskumist oli triost parimal kohal soomlanna, kes hoidis 34. positsiooni.

"Kolme mäesuusataja lifti kinnijäämine oli täielik ebaõnn. Kuna polnud teada, millal gondel liikuma saab, siis otsustas Rahvusvaheline Suusaliit võistluse lõpu venimise vältimiseks sportlasi mitte ära oodata," lisas noorte olümpiamängude esindaja.

Suurslaalomi võitis šveitslanna Amelie Klopfenstein, kellele see oli noorteolümpial teiseks kuldmedaliks.