Sisuturundus
14. jaanuar 2020, 17:13

FOTOD: mis on saanud julmalt karbiga ära visatud kutsikatest?

Detsembrikuu keskel avastati ühelt Ida-Virumaa ehitusplatsilt karbitäis kutsikaid – keegi soovis sellisel moel plaanivälisest pesakonnast vabaneda. Kutsikad said Kohtla-Järve varjupaika ning hiljem võttis varjupaik ühendust meiega, küsides abi. Me olime nõus kutsikatega aitama.

Kogemust meil juba on, sest oleme toitnud suureks nii mõnegi pesakonna ning töötajad on me hoiupaigas väga tublid. Niisiis jõudsime kollektiiviga ühele meelele, et aitame koerakesi ning hakkame vahetustega neid toitmas käima.

Pisikesi oli ilmtingimata vaja teineteisest eemale tõsta, kuni imemisrefleks ära kaob. Sest kui kutsad magavad, vähkrevad nad küljelt küljele ning äratavad teineteist üles. Vähegi ergudes hakkavad nad iga naabri väljaulatava kehaosa külge ennast imema, olgu see käpp, saba, nina või kõrv. Selle taga on aga oht, et kutsikatel tekivad tõsised ekseemid ning nahaärritused.

Seetõttu paigutati nad eraldi apartementidesse ehk endistesse füsioloogilise lahuse karpidesse, kus katsime nad hubaselt pehmete tekikestega. Karbid “kasvasid” usinasti koos kutsikatega ja nüüdseks istuvad loomakesed juba kõik koos nende avaras boksis, puselevad mänguasjadega, ajavad taga pallikesi ning mängivad nööridega. Ühesõnaga, kõik õnnestus kenasti.

Kõik kutsikad juhtusid olema tüdrukud ja peatselt kasvasid meil väikestest merisigade suurustest loomakestest suurepärased Paksud Totsid (sest meie siin hoiupaigas oleme veendunud, et koeralapsed peavadki olema hästi kerekad ning omadega rahul). Kutsikate meile sattumise hetkest on möödas küll juba palju aega, aga meie jaoks möödus see silmapilkselt nagu üks päev. Väga paljud inimesed olid meile abiks, tõid linu ja kutsikapiima, aitasid rahasummasid üle kandes ja annetustelefonidele helistades. Praegu on hea meel näidata meie ühistöö tulemusi, suurepärased rõõmsad tüdrukutirtsud, kes nüüd saanud ametliku “sissekirjutuse” me hoiupaigas ning ootavad oma häid emmesid ja issisid.

Kutsikate pildid on üleval meie kodulehel, kus kõik saavad neid imetleda. Mõistagi piltidel ei kajastu see, kuidas pidime neid pisikesi algul iga 3-4 tunni tagant toitma, hoolega nende kõhukesi masseerima, neid pesema, peaaegu lakkamatult nende järgi koristama – aga lõppkokkuvõttes oli kõik seda sajaga väärt! Me tegime kõike suurima heameelega. See on lihtsalt ülevoolav rõõm näha neid kutsikaid lõbusate ning aktiivsetena! Suurepärased kutsad sirgusid.

Nii kaua kui me nende kutsikatega toimetasime, küsiti meilt ühtelugu, kas selliseid olukordi on ka varem ette tulnud ja kui tihti. Vastame: taolisi asju juhtub alatasa, tuleb ette ka keerukamaid olukordi ning sellepärast muidugi on meil alati abi tarvis. Juhtumeid ja situatsioone on igasuguseid. Kui te ei taha saata abi ühele konkreetsele juhtumile adresseeritult, siis võite teha ka tavalise annetuse, millal ise soovite ning nii suure, kui ise soovite (sest on ilmselge, et finantsilist abi on meil alati tarvis). Nagu on ka alati tarvis loomatoitu (kuiv toit, konservid), mähkimislinu ja muid erinevad kuluvaid vahendeid, mida kasutame hoiupaiga töös igapäevaselt.

Aga nüüd, kõige magusaim kirsike tordil: nautige imelist fotolugu sellest, kuidas moondusid väikesed “merinotsud” meie hoiupaiga töötajate usina töö abil suurepärasteks Lustakateks Paksudeks Totsideks. Meie lehel võib neid vaadata ning ehk leiab nende tulevane peregi nad siit:

1. http://www.pets.ee/hoiupaik/koerad/21365.htm
2. http://www.pets.ee/hoiupaik/koerad/21364.htm
3. http://www.pets.ee/hoiupaik/koerad/21363.htm
4. http://www.pets.ee/hoiupaik/koerad/21362.htm

MTÜ LOOMADE HOIUPAIK
SEB - EE151010220043748018
SWEDBANK - EE772200221056134796
makse selgitus: annetus loomadele
või
9006580 – €2 --- 9006590 – €10
või
PAYPAL:
www.paypal.me/hoiupaik
või
YANDEX Money:
https://money.yandex.ru/to/410013329838935