Thierry Neuville.Foto: AFP/Scanpix
WRC
14. jaanuar 2020, 17:12

„Igavene teine“ Thierry Neuville: nüüd on meie kord! (1)

Hyundai piloot Thierry Neuville, kes on autoralli MM-sarjas viimasel neljal hooajal teiseks jäänud, usub, et lõpuks õnnestub Korea autotootja sõitjal tulla maailmameistriks.

31aastane Belglane on Hyundais kihutanud alates 2014. aastast. Mullu võitis meeskond küll MM-tiitli tootjate arvestuses, kuid ambitsioonid on suuremad: tänavu loodetakse, et hooaja lõpuks triumfeeriks ka nende piloot. Ja lootmiseks on põhjust: õnnestus ju tiimil Tänaku palkamisega kokku saada möödunud aasta kaks parimat sõitjat.

Et algavaks hooajaks on seatud suured eesmärgid, kinnitas tiimi pealik Andrea Adamo.

"Meil oli küll väga edukas 2019. aasta, kuid uueks hooajaks valmistudes me sellele ei mõtle. Eesmärk on selge: tahame heidelda võidu nimel igal etapil ja võidelda nii sõitjate kui ka tootjate meistritiitli eest," vahendas Adamo sõnu Rallit.fi. 

"Teame, et teiste meeskondadega võitlemine saab jätkuvalt olema pingeline. Peame kindlad olema, et meie tehniline võimekus oleks nii hea kui võimalik," lisas Adamo. 

Ka Neuville ihkab käesoleval aastal enamat.

"Eelmisel aastal võidetud tootjate tiitel annab meile algavaks hooajaks motivatsiooni. Tahame ka võita parima sõitja tiitlit. Oleme jäänud teiseks neljal korral, seega tunnen, et on meie aeg," lausus Neuville.

"Kindlasti ei saa olema kerge. Rallipilootide seas on mitu andekat sõitjat. Kuid tõestasime, et meil on nii kiirust, kindlust kui ka sitkust. Tahame, et aastaid kogemusi end ära tasuks, tuues meile kaks meistritiitlit," lisas Neuville.

Belglane sai masinat testida järgmisel neljapäeval algava Monte Carlo ralli tarvis. Kae, kuidas ralliässal see välja tuli: