Ari Vatanen.Foto: SIPA/Scanpix
WRC
14. jaanuar 2020, 22:50

Endine maailmameister ei mõista, miks Tänak Toyotast lahkus (4)

Eesti Autospordi Liidu president ja 1981. aasta autoralli maailmameister Ari Vatanen arvab, et algaval hooajal on peamisteks tiitlisoosikuteks Sebastien Ogier ja Ott Tänak.

Vatanen usub, et mõlemad mehed peaksid taas esikoha nimel võitlema hakkama. "Arvan, et nii Ogier kui ka Tänak on sellel aastal heal positsioonil," vahendab soomlase sõnu portaal thecheckeredredflag.co.uk. 

Endine ralliäss leiab, et Toyotal tuleb praeguse koosseisuga rahul olla. "Ei oska öelda, kas Tommi Mäkinen uskus end plindris olevat pärast Tänaku kaotamist, kuid tean, et ta jääb rahule Ogier' ja Elfyn Evansi, kes M-Spordis tehtud heade sõitudega selle ära teenis, meeskonda toomisega," lisas Vatanen.

Samas kinnitas ta, et ka Tänak on uue tiimiga rahul.

"Rääkisin Otiga, ta on Hyundais väga õnnelik, kuigi ma ei mõista, miks tal oli vaja Toyotast lahkuda. Võib-olla talle ei meeldinud auto või midagi sellist. Seda ma ei tea, kuid mul on hea meel näha teda ja Ogier'd endiselt MM-sarjas erinevates tiimides ja autodes. Sellest on kahju, et me Citroeni kaotasime, kuid olen kindel, et Ogier' annab endast kõik, et seitsmes maailmameistritiitel võita," lausus Vatanen.

Soomlane rääkis ka kaasmaalase Esapekka Lappi siirdumisest M-Sporti, kiites selle heaks.

"Pärast Citroeni lahkumist oli M-Spordiga liitumine parim asi,  mis temaga juhtuda saanuks. Olen õnnelik, et ta Teemu Sunineniga seal on ja usun, et nad on lähiaastate jooksul võimelised kõrgete kohtade nimel kaasa rääkima," sõnas Vatanen.