Magnus Kirt.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
16. jaanuar 2020, 15:01

Magnus Kirti opereerinud kirurg: visata oda sama kaugele kui enne või kaugemalegi on tõeline väljakutse (4)

Mullu oktoobris Doha MMil õlga vigastanud odaviskaja Magnus Kirt on jõudsalt taastumas. ERRi taskuhäälingus "Vikerhommik" oli külas sportlast opereerinud kirurg Madis Rahu.

Ortopeed ütles, et Kirdi vigastus on tema jaoks omalaadne juhtum. "10-15 aastat tagasi lõpetasid õlavigastused enamikel odaviskajatel karjääri. Tänapäeval on see muutunud: viimasel ajal teada palju odaviskajaid, kes on tagasi tulnud. Kui see juhtub sportlasega, kes on Eestist, siis see on tõesti eripärane juhtum," sõnas Rahu.

Hetkel on taastumine arsti sõnul läinud täpselt nii, nagu peab. Siiski oleks hetkel ennatlik teha paikapanevaid järeldusi.

"Ma arvan, et kõik läheb nagu peab minema. Seda on ka Indrek Tustit öelnud, et midagi saab öelda alles poole aasta pärast. Ega Magnuse eesmärk pole ainult õlg hästi liikuma saada, vaid visata oda sama kaugele kui enne või veel kaugemalegi," lausus Rahu.

Viskevahendi uuesti lennutama hakkamine võib osutuda aga tõeliseks proovikiviks. "See on kahtlemata tõeline väljakutse odaviskes. Oleks mõni teine spordiala, siis ma ütleks selle aja peale – kohe saab kolm kuud mööda –, et midagi võiks juba öelda. Aga viimati ma nägin Magnust pärast spordigalat, seis on hea. Pigem tuleb tippsportlasi tagasi hoida: nad elavad selle nimel, et terveks saada," lisas Rahu.

Täispikka intervjuud saab kuulata siit: