Cristiano Ronaldo.Foto: Yahoo! News
Jalgpall
16. jaanuar 2020, 14:24

TOHOH! UEFA tegi meeskonnas vangerduse, et Ronaldo algkoosseisu mahutada

Kuigi Cristiano Ronaldo kogus mulluse aasta sümboolse meeskonna valimisel teistest ründajatest vähem hääli, leiab portugallase siiski algkoosseisust. Nimelt otsustas Euroopa jalgpalli juhtiv organisatsioon UEFA, et parimas tiimis võiks korraga väljakule joosta tervelt neli ründajat.

Võrdlemisi harvanähtav formatsioon 4-2-4 tekitas ilmselt nii mõnelegi jalgpallihuvilisele küsimusi. UEFA eestkostja sõnas, et lisaks fännide häältele arvestati ka sellega, mida mängijad on saavutanud.

"Selle aasta meeskonna formatsioon valiti selleks, et kujutada korraga nii fännide hääletuste tulemusi kui ka mängijate saavutusi UEFA sarjades. Tänu sellele on tiimis viis Meistrite Liiga võitjat ja viis Rahvuste liiga finalisti (kaasa arvatud üks võitja). Formatsioon vahetub iga-aastaselt ning too kord pole erand."

34aastane Ronaldo, kes Juventusega möödunud hooajal Meistrite Liigas veerandfinaaliga piirdus, kuid Portugaliga võitis Rahvuste liiga, on aasta meeskonnas ründajaks Lionel Messi, Sadio Mane ja Robert Lewandowski kõrval. Teadete põhjal jäi tänu formatsiooni muutmisele koosseisust välja Chelsea poolkaitsja N'Golo Kante.

Aasta meeskond: