Artur Konontšuk.Foto: southernmiss.com
Korvpall
16. jaanuar 2020, 20:06

USA ajaleht ülistab Eesti korvpallurit: tundmatust mängijast ülikooli staariks (6)

Ameerika Ühendriikide ajaleht Vicksburg Post tegi pikema ülevaate Southern Miss Golden Eaglesi klubis korvpalli mängivast Artur Konontšukist. Meeskonna peatreeneril Jay Ladneril jätkus eestlase oskuste kohta ainult kiidusõnu.

“Tundsime kohe, et Arturi pikkuse, oskuste ja kogemustega mängija leidmisega panime täppi,” ütles Ladner. “Ta tuleb korralikust Praha noortemeeskonnast, on kõva töövõimega ja teda ootab kõva tulevik, kui ta samas tempos karjääri jätkab."

Ladneri sõnul oli tegu esimest korraga, kui leping sõlmiti mängijaga, keda nad polnud platsil palli patsutamas näinud: “Suhtlesime Arturiga pikalt ja võtsime kuulda inimeste arvamust, keda usaldame.” Eestlasest ääremängija on algviisikus startinud viiel korral ja senise karjääri parimaks matšiks oli novembris toimunud madistamine liiga tugevaima tiimi Gonzagaga, kus noormees tõi 19 punkti. 

“Minu eesmärk oli mängida Ühendriikide kolledžikorvpalli,” ütles leheloos USA ülikooliliigas keskmiselt 7,3 punkti mängus visanud Konontšuk. “Tšehhi Get Better akadeemia oli suurepärane hüppelaud. Sealsel treeneril Julian Betkol oli Ameerikas väga palju kontakte.” 

19aastane Konontšuk on seni uue keskkonnaga väga hästi kohanenud. “Olen sotsiaalne inimene ja mul pole raske uus sõpru leida,” sõnas kahemeetrine korvpallur. “Ühendriikide ülikoolielu on iga noore unistus. Siinsed inimesed on väga toredad ja armastavad minu Euroopa aktsenti.”

Noormehe meeskonnakaaslane Auston Leslie ütles, et on Eesti kohta väga palju teada saanud. Sealjuures, et eestlased armastavad piima ja piimatooteid. “Meeskonnakaaslasena on Artur väga äge. Armastan teda surmani. Ta on oluline meile nii mängijana kui ka meeskonnakaaslasena.”

"Ma tahan saada paremaks mängijaks, aga samas ka nautida ülikoolielu," võttis ülikoolis turundust õppiv Konontšuk oma hetkeseisu kokku.