Conor McGregor ja Donald Cerrone.Foto: AP / Scanpix
Võitlussport
16. jaanuar 2020, 21:13

Vikatimees jälitab! Maailmakuulus vabavõitleja pole nõus surema

Eesti aja järgi 19. jaanuari varahommikul teeb UFC vabavõitluse sarjas tagasituleku skandaalne Conor McGregor, kes läheb vastamisi Donald Cerronega. 36aastane Cerrone on õnnesärgis sündinud mees, sest on mitmel korral olnud väga lähedal hukkumisele.

Briti ajalehe Sun toob välja, et Cerrone esimene suurem õnnetus juhtus 2006 aastal. Motokrossi sõites avariisse sattunud meest elustati kolmel korral, mille järel viidi ta kaheks nädalaks kunstlikusse koomasse. Donaldi sisikond oli nii sassis, et arstid pidi osa tema soolestikust kehast välja tõstma. Pika taastumisperioodi järel sai mees jalad alla. Aga see ei jäänud ameeriklasel viimaseks korraks, kui ta napilt surmasuust pääses.

Hüüdnime “Kauboi” kandev Donald Cerrone on tõeline adrenaliinisõltlane. Ilma turvavahenditeta kaljuronides suutis mees üle elada enam kui 10 meetrise kukkumise. “Sa pead tantsima kuradiga, et hindaksid elu,” filosofeeris õnnetusest puusa- ja jalaluumurruga pääsenud vabamaadleja.

2010 aastast UFC sarjaga liitunud Cerrone ei pääse õnnetustest ka vee all. Neli aastat tagasi hakkas mehel lekkima sukeldumisvarustus. Järve põhja vajunud võitleja roomas surmasuust välja veekogu kallast pidi. Vaid mõned aastad hiljem tabas teda sarnane õnnetus koobastes sukeldudes, kui ta eksimise järel pääses vee alt välja napilt enne hapniku lõppemist. “Täna võin ausalt öelda, et olen õnnelik, et ellu jäin. See oli mu elu hirmsaim hetk,” jagas mees hiljem oma kogemusi Instagramis.

UFC karjääris 36 võitu ja 13 kaotust teeninud ameeriklane pole kaotanud huumorimeelt. Oma poja nimeks pani ta Danger ehk maakeeli Oht. Seni neljas otsustavas vabavõitluse tiitliheitluses kaotusega leppinud Donald Cerrone läheb viiendale katsele 19. jaanuari varahommikul, kui tema vastu tuleb iirlane Conor McGregor.