Mait Patrail.Foto: Martin Ahven
Käsipall
16. jaanuar 2020, 22:20

Eesti käsipallikoondis võttis magusa võidu

Eesti meeste käsipallikoondis alustas 2022. aasta Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioonimänge Luksemburgi vastu 38:33 võiduga. Korduskohtumine toimub Põlvas Mesikäpa hallis pühapäeval.

Matši alustas teravamalt kodumeeskond Luksemburg, kes sai sisse kiire 3:0 edu. Eesti koondis sai aegamisi mängu käima ja suutis poolaja 18:17 võita. Teisel pooltunnil jätkus tasavägine heitlus. Karl Toomi kahe värava järel sai Eesti 22:20 ette, ent vastastel sekkus hästi 19-aastane Dimitri Mitrea. Saksamaal palliv vasakukäeline pommitaja viigistas seisu, kuid siis oli Jürgen Rooba kord kahel korral järjest tabada. Edu võinuks olla suuremgi, aga neljast seitsme meetri karistusviskest realiseeris Eesti kohtumises vaid ühe.

Ühe-kahe väravaga oli Eesti peal kuni 50. minutini, siis tõi Leon Biel kiirrünnakust tabloole jälle 29:29 viiginumbrid. Külalised said Mait Patraili ja Karl Toomi visete järel taas kahe väravaga ette, ent kaks minutit enne lõppu vähendas Mitrea vahe minimaalseks, 34:33. Eesti tegi kohtumisele aga suurepärase lõpu. Väravavaht Rasmus Ots hiilgas paari tõrjega, järjest tabasid Dener Jaanimaa, Rooba ja Toom ning viimane viimistles sekund enne lõpuvilet Eesti koondise võidunumbriteks 38:33.

Eesti parimana viskas Karl Toom kümme väravat, Jürgen Rooba lisas üheksa ning Mait Patrail ja Dener Jaanimaa viis tabamust. 

"Muidugi on hea tunne lõpuks võita, aga veelgi suuremat headmeelt teeb tõsiasi, et saime viieväravalise ülekaalu korduskohtumiseks. Eriti arvestades kui tasavägiselt mäng kulges. Pidanuksime ehk varemgi rohkem eest saama, ent eksisime mitmes üks-üks olukorras ja ei suutnud karistusviskeid realiseerida," kommenteeris Eesti koondise peatreener Thomas Sivertsson.

"Mainitud puudused pole siiski liiga hullud, sest kui viskame 38 väravat, peab rünnakuga rahule jääma. Kaitses on kindlasti parandamisruumi. Vastaste pikkadel rünnakutel kadus meil kohati keskendatus ja tegime individuaalseid eksimusi, neid tuleb pühapäevaks vähendada," lisas rahvusmeeskonna juhendajana debüütvõidu saanud rootslane.

Eesti ja Luksemburg selgitavad kahe mängu kokkuvõttes Euroopa meistrivõistluste valikmängude alagrupifaasile pääseja.