Ott Tänak.Foto: Twitter.com/Rallyel
WRC
17. jaanuar 2020, 15:30

Ott Tänak hooaja avaetapi eel: tähtis on hea algus teha ja punktid kätte saada (2)

Ott Tänak usub, et autoralli MM-sarja hooaega alustav Monte Carlo etapp on kõige keerulisem ning olukorda ei tee ka lihtsamaks tõsiasi, et eestlane sõidab uue autoga. 

Valitsev maailmameister sõnas, et oluline on alustada hästi ning saada vajalikud punktid kirja.

"Uus aasta algab ilmselt kõige keerulisema ralliga. Asja teeb veel raskemaks see, et meil on uus meeskond ja auto, mida neis keerukates tingimustes tundma õppida. Ülesanne ei saa olema kerge, kuid tähtis on saada hea algus ning teenida punkte. Tüüpiliselt on jaanuari lõpus ilma raske ette näha ning palju sõltub ka kõrgusest. Madalamates kohtades on asfalt kuiv, kuid kõrgemale minnes hakkab see jäätuma," vahendas Tänaku sõnu Rallye.Infos.

Eestlase arvamusega oli päri ka meeskonnakaaslane Thierry Neuville. "See on väga raske etapp ning rehvivalik on siinkohal ülioluline. Tuleb mitmeid kõhklusi täis hetki ning on vaja väga head legendi. Samuti on oluline saada täpset informatsiooni ilmaennustajatelt," lausus Neuville.

Monte Carlos pole Tänakul veel õnnestunud võita. Mullu ja 2017. aastal teenis ta kolmanda koha, tunamullu jäi eestlane Ogier' järel teiseks. Tänavu sõidetakse etapp 23.-26. jaanuarini.