Sebastien Ogier.Foto: Instagram.com/sebogier
WRC
17. jaanuar 2020, 14:48

Etapivõitu kaitsma asuv Ogier: siin võita on alati suur väljakutse (1)

Viimased kuus aastat Monte Carlo ralli võitnud Sebastien Ogier asub järgmisel nädalal jahtima järjekordset esikohta, sel korral Toyota meeskonnas. Prantslane on jõudnud uue autoga kohaneda ja loodab konkureerida oma seitsmenda MM-tiitli nimel.

36aastane Ogier on enne Monte Carlo etappi põnevil ning leiab, et viimased testisõidud on Toyotaga korda läinud.

"Olen enne Toyota Yarisega esimese etapi sõitmist väga põnevil. Iga auto on erineva iseloomuga ning nende tundma õppimiseks tuleb mõni kilomeeter sõita, kuid seni on testid olnud head. Tahame tänavu võidelda seitsmenda MM-tiitli nimel ning usun, et selle autoga on head võimalused," sõnas Ogier meeskonna pressiteate vahendusel.

Monte Carlo etapp, kus prantslane on rekordilised seitse korda triumfeerinud (sama palju on suutnud ka kaasmaalane Sebastien Loeb), on kuuekordse maailmameistri jaoks erilise tähtsusega. 

"Monte Carlo ralli on mulle erilisi emotsioone pakkunud. Mäletan 1990. aastate lõppu, kui tulin pealtvaatajana kaasa elama ja Tommi (Mäkinen) võitis pidevalt: ta oli minu esimene iidol rallisõidus. Ka mul ja Julienil (Ingrassia, kaardilugeja) on väga hea seeria ning igal aastal on järjest rohkem pinget, et seda seeriat jätkata. See on alati suur väljakutse, mida ma kindlasti naudin," lausus Ogier.