Kelly Sildaru Lausanne'is treeningul.Foto: OIS
Talisport
17. jaanuar 2020, 20:03

Tugev tuul mängis Kelly Sildarule vingerpussi (3)

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru (17) teeb homme Šveitsis Lausanne'is hooaja avastardi, kui asub püüdma noorte olümpiamängudel pargisõidu kuldmedalit.

Sildaru on nüüdseks kaks päeva Leysini suusakuurordis treeninud. "Esimene päev oli rajaga kohanemiseks ning kava paika panemiseks, täna oleksin pidanud kava lukku panema, ent tugeva tuule ja lühema treeningaja tõttu ei saanud kava täiesti paika panna," sõnas homme Eesti aja järgi kell 10.30 kvalifikatsiooni alustav aasta naissportlane pressiteate vahendusel.

Tuule tõttu lubatakse freestyle-suusatajatel homme erandkorras enne kvalifikatsioonivõistlust veel 50 minutit treenida. Sildaru läheb kvalifikatsioonis rajale kolmanda sportlasena.

Ta on olümpiadebüüdi eel põnevil. "See on esimene ja viimane kord noorte olümpial võistelda. Mul on väga hea meel siin võistelda," sõnas eestlanna.

Sildarul on Šveitsis 21 konkurenti. Naiste pargisõidu finaal algab kell 13.20. Võistluse otseülekannet on võimalik vaadata Eesti olümpiakomitee kodulehel või YouTube'is.

Ülejäänud Eesti koondise ajakava 18. jaanuaril (võistlusajad Eesti aja järgi):

  • 11.00 kurlingu segapaarismäng EST/NZL (Henry Grünberg) – TUR/SWE
  • 11.30 naiste kahevõistluse suusahüpped / 15.00 naiste kahevõistluse 4 km (Triinu Hausenberg)
  • 12.00 murdmaasuusatamise krossi kvalifikatsioon ja finaalid (Eliisabet Kool, Johanna Udras, Kaspar Päärson, Anders Veerpalu)
  • 12.30 meeste kahevõistluse suusahüpped / 15.45 meeste kahevõistluse 6 km (Markkus Alter, Markus Kägu)
  • 15.00 kurlingu segapaarismäng EST/NOR (Natali Vedro) – ITA/ESP