Kalle Rovanperä.Foto: Reuters / Scanpix
WRC
18. jaanuar 2020, 09:37

Tänaku konkurent valitseb Monte Carlo peaproovi (8)

Soome ralliäss Kalle Rovanperä tegi Soome ralli meistrivõistlustel oma esimese ametliku stardi Toyota Yarise roolis. Kuigi noormeest tabasid tehnilised probleemid juhib ta võistlust suure eduga.

Rovanperä tegi konkurentidega vahe sisse juba esimese kahe katsega, kuid siis tekkisid soomlasel tehnilised probleemid. "Unustasin mootorikatte peale ja auto hakkas ülekuumenema. Seejärel oli probleeme masina taaskäivitamisega, mistap kaotasime kõvasti aega," kirjeldas Rovanperä ajalehele Iltalehti kolmandal katsel juhtunut.

Soome rallimees nägi olukorda pigem positiivses võtmes. "Hea, et see juhtus siin rallil. Nüüd me enam sama viga ei tee," naeris Kalle.

Esikohalt korraks taandununa tõusis rallil ainsa WRC-masinaga kihutav Rovanperä neljanda katsega taas Soome ralli meistrivõistluste avaetapi liidriks, kus püsis avapäeva lõpuni. Edu järgnevate ees on enam kui 20 sekunditt. "Alustasime ettevaatlikult, aga iga algus on raske," tõdes Rovanperä. "Üldjoontes naudin Lapimaal sõitmist."

Kalle Rovanperä pole ainus stardis olev Soome motospordi superstaar. Citroeni roolist leiame vormelitähe Valteri Bottase, kes seni pole Arctic Lapland Rally kokkuvõttes kõige kõrgemasse mängu sekkunud.