Kelly Sildaru kvalifikatsioonis.Foto: OIS
Talisport
18. jaanuar 2020, 14:22

KULDNE KELLY! Sildaru võitis noorte olümpiamängudel pargisõidu! (23)

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru võitis täna Lausanne’is noorte olümpiamängudel pargisõidus kuldmedali! Parimas sõidus teenis eestlanna 93,75 punkti.

Teisena lõpetas Sildarule vaid poole punktiga kaotanud hiinlanna Eileen Gu ja kolmanda koha teenis 90 punktiga rootslanna Jennie-Lee Burmasson. Napilt jäi poodiumilt välja 86,25 silmaga Kirsty Muir.

Kellyle võidu toonud sõitu näeb noorteolümpia ametlikul twitteri lehel.

Võistluse esikolmik mahtus vaid 3,75 punkti sisse.

Lõplik paremusjärjestus Foto: Ekraanitõmmis

Kelly Sildarule oli see esimene noorte olümpiamängude medal. Täiskasvanute seas on ta võitnud ühe maailmameistritiitli. Lisaks on tal kolm X-mängude kulda pargisõidus, üks X-mängude hõbe nii rennisõidus kui ka Big Airis ja pronks Big Airis. Samuti on Kelly kapis kuus juunioride MM-kuldmedalit. 

Kvalifikatsioon

Hommikuses kvalifikatsioonis teenis Sildaru kõrgeimad punktid nii esimeses kui ka teises sõidus.

Kelly avalaskumise skoor 91.25 oli ligi kümne punkti võrra järgnevatest kõrgem. Teine laskumine oli Sildarult veel ideaalsem ja Eesti parim naissportlane parandas oma tulemust. 95.50 punkti tähendas sisuliselt kvalifikatsiooni seljavõitu.

Mitmete kukkumistega kvalifikatsioonist pääsesid finaalsõitudele ka Sildaru peamised konkurendid Eileen Gu Hiinast, Jennie-Lee Burmasson Rootsist ja Kirsty Muir Suurbritanniast. Suure tõenäosusega jagab antud kvartett 13.20 algaval lõppvõistlusel kolm medalit.

Kvalifikatsioonist pääses finaali 12 parimat.

Kvalifikatsioonivõistluse parimad. Foto: Ekraanitõmmis

Enne võistlust

Eestlanna suurimateks konkurentideks võib lugeda britt Kirsty Muiri, rootslannat Jennie-Lee Burmassoni ja hiljuti Ameerika kodakondsuse Hiina vastu välja vahetanud Eileen Gu`d, kes kõik on sarnaselt Kellyle täiskasvanute võistlustel poodiumikohti korjanud.

Kelly osalemine noorte olümpiamängudel on tekitanud kõvasti elevust. Kanada ektreemsportlane Andrew Longino tõdes võistluse ametlikul kodulehel: "See on väga lahe, et ta kohale tuli. On imeline siin näha maailma parimat."

Kiidusõnu jätkus ka Hanna Faulhaberil. "See on päris närvesööv, et Kelly Lausanne`is on. Tal on parimad trikid, väga head haarded ja ta teeb rohkem pöördeid kui keegi teine," imetles ameeriklanna viimasel kuuel aastal pargisõidus võitmatuna püsinud eestlannat.