Ailing Eileen Gu (vasakul) koos Kelly Sildaru ja Jennie-Lee Burmanssoniga Lausanne`i poodiumil.Foto: AP / Scanpix
Talisport
19. jaanuar 2020, 11:33

Sildarule napilt kaotanud hiinlanna: ma pole peaaegu aasta trenni teinud (11)

Lausanne'is toimuvatel noorte olümpiamängudel võitis Kelly Sildaru laupäeval freestyle-suusatamise pargisõidus kuldmedali. Eestlannale tõid esikoha 93,75 punkti, temast vaid poole punkti kaugusele jäi hiinlanna Gu Ailing Eileen. Gu tunnistas, et pole sellel hooajal liialt trenni saanud teha.

"See oli mu selle hooaja esimene võistlus, sest olen täiskohaga kooliõpilane," tunnistas Gu peale võistlust. "Kuid ma lõpetan varsti kooli ja siis veedan järgmised 17 kuud Pekingi olümpiaks valmistudes. See saab olema pikim aeg, mida olen lumel veetnud.“

16aastane Gu sai võistluse ajal tuge ka Kelly Sildarult. "Enne viimast laskumist olin väga närvis. Aga Kelly tuli ja ütles, et saan hakkama. Ta on inimesena sama hea nagu suusatajana. Olen talle viimased kaheksa aastat alt üles vaadanud. Talle ainult poole punktiga kaotamine oli imeline," võttis hiinlanna võistlusel toimunu kokku.

Alles hiljuti Ameerika passi Hiina passi vastu välja vahetanud Gu sõnas, et toonane otsus ei tulnud lihtsalt. Teisalt on ta väga üllatanud toetuse eest, mida talle pakuti. "See on täiesti ebareaalne, kuidas Ameerika koondis mind toetas. Olen ikka üks neist ja võin käia nendega treeninglaagrites," sõnas San Franciscos üles kasvanud hiinlanna. Samas tunnistas Gu, et lähenevateks 2022. aasta Pekingi olümpiamängudeks on ta vaimselt valmis.