Ott Tänak ja Sebastien Ogeri veel vanade tiimide värvides.Foto: AFP / Scanpix
WRC
19. jaanuar 2020, 12:25

Valitsev maailmameister Tänak: Tean, mis Sebastien Ogier’d Toyotas ees ootab (30)

WRC+ hooaja eelvaates võeti luubi alla nii Ott Tänaku kui ka Sebastien Ogieri meeskonnavahetused. Mõlemad mehed ootavad pikkisilmi uue autoga rajale pääsemist.

"Usun, et Hyundai on parim koht sõitmiseks," selgitas saarlane oma meeskonnavahetuse tagamaid. Tänaku uue meeskonnakaaslane Thierry Neuville`i jaoks oli eestlase liitumine üllatus. "Poleks Tänakult maailmameistrina tiimivahetust oodanud. Kindlasti on tal omad põhjused. Aga tervitan Otti ja Martinit tiimi," sõnas belglane. "Kindlasti tuleb tänavu meie vahel kõva võitlus."

Ott Tänak tiitliheitluses suuri muudatusi ei oota. "Thierry Neuville on väga heas positsioonis. Ta on alati olnud sarja üks tugevaim sõitja ja ka tänavu on mu suurimad konkurendid Neuville ja Ogier," ütles selleks aastaks Hyundai rooli kolinud eestlane WRC+ intervjuus.

Toyotasse siidunud Ogier`d peab Tänak ikka väga ohtlikuks. "Prantslane on olnud igas võistkonnas kiire, ta on seda minevikus korduvalt tõestanud. Tean, mis teda Toyotas ees ootab ja pean temast lihtsalt kiirem olema," võttis Ott hetkeseisud kokku.

Lisaks oli valitsev maailmameister põnevil, et tänavu saab sõita uutel rallidel Uus-Meremaal, Jaapanis ja Keenias. Autoralli MM-sarja avastardini Monte Carlos on vähem kui nädal.