Kaia Kanepi.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
20. jaanuar 2020, 08:33

KAHJU! Pika lahingu pidanud Kaia Kanepi teekond Austraalia lahtistel lõppes avaringis (18)

Eesti tennisist Kaia Kanepi (WTA 100.) pidi tänavustel Austraalia lahtistel reketid kokku pakkima juba avaringi järel, kui jäi tulemusega 6:7 (3), 6:2, 3:6 alla Tšehhi mängijale Barbora Krejcikovale (WTA 127.).

34aastane Kanepi jäi tasavägiselt kulgenud avasetis 4:5 taha, kuid pääses seejärel 6:5 juhtima. Eestlannal oli kaks korda võimalus servida seti peale, kuid paraku tal neid ära kasutada ei õnnestunud. 24aastane tšehhitar, kes põhiturniirile kvalifikatsiooni kaudu pääses, suutis esmalt viigistada oli seisul 6:6 kiires lõppmängus kindlam.

Teises setis asus Kanepi 2:0 ja 5:1 juhtima, võttes lõpuks 6:2 võidu. Otsustavas setis võitis Krejcikova seisul 2:2 kolm geimi järjest ning lõpuks ka matši. Kohtumine kestis kokku tervelt kaks tundi ja 28 minutit. 

Nii Kanepi kui ka Krejcikova said hakkama kuue serviässaga, eestlanna tegi kaks topeltviga vastase kolme vastu.

Krejcikova pääses suure slämmi turniiril üksikmängu avaringist edasi esmakordselt. Tšehhitar oli paarismängu maailma edetabelis 2018. aastal esimesel kohal, võites tol hooajal koos kaasmaalanna Katerina Siniakovaga nii Prantsusmaa lahtised kui ka Wimbledoni. Mullu võitis ta segapaarismängus Austraalia lahtised koos ameeriklase Rajeev Ramiga.

Tšehhitari vastaseks teises ringis on Jekaterina Aleksandrova (WTA 28.), kes alistas tulemusega 6:4, 4:6, 6:2 Jil Teichmanni (WTA 68.).