Marcus Rashford.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
20. jaanuar 2020, 10:03

Sel hooajal suurepäraselt mänginud Manchester Unitedi esiründajat ootab pikk vigastuspaus

Inglismaa jalgpalliklubi Manchester Unitedi esiründaja Marcus Rashfordil tuvastati alaseljas kaks väsimusmurdu, mistõttu peab noor väravamasin pidama pika vigastuspausi.

Inglane sai vigastada eelmisel kolmapäeval toimunud karikasarja matšis Wolverhampton Wanderersi vastu. Teisel poolajal vahetusest sekkunud Rashford pidi kõigest 16 minuti järel platsilt lahkuma. Arvatakse, et tal oli seljas väsimusmurd juba enne kohtumist ning süvendas probleemi pärast kokkupõrget vastaste kaitsja Matt Dorethyga.

Uuringud tegid pärast mängu selgeks, et tal on alaseljas kaks väsimusmurdu. See võib tähendada, et Rashfordil tuleb platsilt kõrvale jääda kaheks kuni kolmeks kuuks. Meeskonna peatreener Ole Gunnar Solskjär kinnitas, et mängijale antakse aega, et ta vigastuse täielikult välja ravida saaks.

"Marcusel tuvastati väsimusmurd ja ei ole teada, kui kauaks ta platsilt eemale jääb, kuid anname talle paranemiseks loomulikult piisavalt aega. Tavaliselt kulub taastumiseks kuus nädalat ning seejärel on vaja aega, et mänguvormi saada," vahendas Solskjäri sõnu The Telegraph.

22aastane Rashford oli käimasoleval hooajal tegemas läbimurret: noor Inglismaa koondislane on kõikide sarjade peale löönud 31 mängus kokku 19 väravat.

Vigastus paneb aga korraliku põntsu Unitedi lootustele jõuda tulevaseks hooajaks Meistrite Liigasse. Pärast eilset 0:2 kaotust Liverpoolile jätkatakse Inglismaa meistriliigas 34 punktiga viiendal kohal. Neljandal ehk viimasel Meistrite Liigasse viival kohal on hetkel Londoni Chelsea, kes Punastest Kuraditest 23 vooruga viis silma enam kogunud on. Liverpool jääb liidermeeskonnana aga juba tervelt 30 punkti kaugusele.

Samuti on see tagasilöögiks Inglismaa koondisele, kes märtsi lõpus kohtub sõprusmängudes Itaalia ja Taaniga.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore