Coco Gauff.Foto: AP/Scanpix
Tennis
20. jaanuar 2020, 10:45

TOHOH! Kõigest 15aastane ameeriklanna alistas Williamsi ja edenes Austraalia lahtistel järgmisesse ringi (2)

15aastane ameerika imelaps Coco Gauff (WTA 67.) sai hakkama järjekordse võimsa esitusega, kui alistas Austraalia lahtiste avaringis Venus Williamsi (WTA 55.) kahes setis kindlalt 7:6(5), 6:3.

2004. aastal sündinud Gauff läks esimeses setis 5:3 ette, kuid leidis end peatselt 5:6 kaotusseisus olevat. Seejärel suutis ta ennast koguda ning alistas lõpuks kogenud kaasmaalanna kiires lõppmängus 7:5. 

Teine sett kulges juba Gauffi dikteerimisel. Noor ameeriklanna pääses 39aastase Williamsi vastu 4:1 juhtima ning kuigi seitsmekordne suure slämmi tšempion suutis kaks geimi võita, siis rohkemaks tal jaksu ei jätkunud. 

Gauff ja Williams olid korra ka varem teineteise vastu mänginud: mullu Wimbledonis jäi verinoor ameeriklanna peale 6:4, 6:4. 

Tänane võitja oli pärast matši kiire vastast tunnustama. "Oli väga raske, sest ta mängis tõeliselt hästi. Olin tänase matši ajal närvis. Ma olin šokeeritud ja usun, et kõik olid, kui nägid, kelle vastu ma mängima pean, kuid olen õnnelik, et sain läbi," vahendas Gauffi sõnu Daily Mail.

Teises ringis ootab Gauffi ees rumeenlanna Sorana Cirstea (WTA 74.), kes alistas avaringis tšehhitari Barbora Strycova (WTA 34.) tulemusega 6:2, 7:6 (5).

Vaatamata väga noorele eale on Gauff jõudnud saavutada nii mõndagi. Mullu jõudis ta Wimbledonis neljandasse ringi, samuti on tal ette näidata üks WTA turniirivõit.