Vasakul: Jevgeni „karzheka“ Petrishin Ülevalt alla: Martin „HeaQ“ Kordmaa, Risto Kappet, Kevin „HS“ TarnFoto:
Esport
20. jaanuar 2020, 14:20

TOP 5 | Eesti e-sportlased, kellel sa peaksid 2020. aastal silma peal hoidma (3)

Praeguseks hetkeks teavad paljud, kes on Puppey ja ropz. Oleme isegi tihtilugu Maarjamaa edukaimate e-sportlaste tegemistest kirjutanud ning neile suurvõistlustel pöialt hoidnud. Kes on aga teised Maarjamaa küberatleedid, kellele võiks kaasa elada?

Järgnevalt toome teieni viis Eestist pärit e-sportlast, kelle tänavusi tegemisi tasuks kohe kindlasti jälgida:

  • Jevgeni „karzheka“ Petrishin – Petrishin on tegelikult juba kogenud küberatleet. Alles hiljuti võitis Team Empire'i ridades võistlev „Rainbow Six: Siege'i“ mängija Russian Major League Season 3 turniiri. Petrishini jaoks on aga tegemist juba normaalsusega. Team Empire on „Siege'i“ skeene üks kõvemaid tegijaid ning on pigem harv juhus, kui nad tipust välja jäävad.
  • Risto Kappet – Sarnaselt Petrishinile on ka Kappet oma alal edukas. Võidusõidusimulaatoritel kiiremaid ringe tegev mees noppis näiteks äsja Maastrichtis toimunud Sim Formula Europe 2020 turniiril esikoha. Kappeti käekäigu jälgimine on soovituslik eelkõige neile, kes on pisut tulistamismängudest ja MOBA-dest tüdinemas.
  • Kevin „HS“ Tarn – Kevin Tarn pole Õhtuleht Esport veergude jaoks võõras nimi, ent kuna mees liitus aasta alul uue meeskonnaga (peale seda, kui vana tiim ta peale vigastust pingile lükkas), tasub olla tähelepanelik. Saab olema põnev jälgida, kuidas Tarn Norra meeskonna Nordavindi ridadesse sulanduda suudab.
  • Martin „HeaQ“ Kordmaa – Kordmaa on tõenäoliselt üks tuntumaid kodumaised „League of Legendsi“ mängijaid, kes vaid hiljuti Euroopa tiimi Rogue ridadesse kuulus, ent 17. jaanuaril meeskonnast välja arvati. Möödunud aastal uue positsiooni (support) võtnud Kordmaa väitis mullu, et säärane lüke on talle uue hingamise andnud. Nüüd tuleb pöidlaid pihus hoida, et mees kiirelt endale tiimi leiaks, kus siis endast parim anda.
  • Mauno „beansu“ Tälli – Samuti „League of Legendsit“ mängiv 22aastane Põlva mees vahetas möödunud aastal meeskonda ning liitus Movistar Riders ridadega. LVP SLO 2019 Summer Playoffs turniiril jäädi jagama 3-4. kohta ning see jäi ka tema parimaks soorituseks uue tiimiga. Nüüd jääb üle vaid oodata, et mees 2020. aastal tolle tulemuse üle mängiks.