Siim-Sander Vene.Foto: SIPA/Scanpix
Korvpall
20. jaanuar 2020, 13:30

Eesti korvpallurid Itaalias: Vene aitas Varese võidule, Veideman oli kodumeeskonna resultatiivseim

Eesti korvpallurid olid nädalavahetusel Itaalias võitlustules. Kõige paremini läks Siim-Sander Vene koduklubil Varesel, kes alistas kõrgliigakohtumises Trieste tulemusega 91:85.

Eesti koondise ääremängija panustas 30 minutiga võitu kümme punkti, viis lauapalli ja kolm resultatiivset söötu. 

Mäng kulges tasavägiselt, avaveerand lõppes viigiliselt, poolajapausiks oli Varese kahe silmaga ees. Seejärel tehti enne otsustavat neljandikku sisse 14punktiline vahe, kuid lõpu eel lasti vastane taas lähemale. Siiski õnnestus vastu pidada ja kuuepunktiline võit võtta.

Eelmises, 17. voorus hooaja esimese võidu saanud Henri Drelli koduklubi Pesaro sai täna kaotuse, kui koduväljakul jäädi tulemusega 82:107 alla Sassari Dinamole. 19aastane eestlane usaldati platsile tosinaks minutiks, mille jooksul sai ta kirja kaks punkti ja ühe resultatiivse söödu.

18 vooru järel on liider Bologna, kes on võitnud 16 mängu. Varese on üheksa võidu ja üheksa kaotusega kaheksandal kohal, vaid korra võidurõõmu tundnud Pesaro kindlalt viimane. 

Itaalia meistriliiga tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore

Esiliigas tegi hea esituse Rain Veideman, kes viskas oma meeskonna parimana 22 punkti. Paraku sellest väga palju kasu polnnud, sest eestlase tööandja Rooma Eurobasket jäi tulemusega 59:91 alla Biella Edinolile.

Rooma hoiab läänekonverentsis viie võidu ja 14 kaotusega eelviimast kohta.

Tabeliseis esiliiga läänekonverentsis:

Standings provided by Sofascore LiveScore