Sacha Killeya-Jones Saraatovi Avtodori vastu.Foto: Erki Pärnaku
Korvpall
20. jaanuar 2020, 22:00

Kalev/Cramo leegionär: olen veel katseajal, aga üritan leida oma kohta meeskonnas

Kalev/Cramo korvpallimeeskonnas katseajal mängiv Sacha Killeya-Jones ütles, et soovib kindlasti tulevikus klubis jätkata. 88:76 võidu Saraatovi Avtodori üle tõi aga meeskondlik õnnestumine kaitses.

2.08 pikk ääre- ja keskmängija positsioonil madistav korvpallur kommenteeris hetkeseisu. "Olen veel katsajal, aga annan endast iga päev parima ja üritan leida oma kohta meeskonnas." Saraatovi Avotodori vastu sai ameeriklane platsile üheksaks minutiks, mille jooksul kogus ta üheksa punkti ja kolm lauapalli. Võidu peamise võtmena nägi ta meeskondlikku kaitsemängu.

"Meie plaan oli hoolitseda selle eest, et vastased ei saaks vabalt kolmepunktivisetele," kommenteeris Killeya-Jones. Saraatov ei suutnud tabada esimesel poolajal ühtegi kaugviset ja mängu lõpuks sopsas Vene tiim sisse vaid viis kolmest 22st üritusest.

"Samuti oli oluline maha võtta Saraatovi kiirrünnakud, millega saime hakkama. Õnnestusime täna paljudes asjades," nägi Sacha mängu positiivses valguses. Siiski oli kaitsemängus ka suur murekoht, milleks oli lauavõitlus. Vastase pikad Isaiah Hicks ja Mouhammadou Jaiteh kogusid kahe peale 11 ründelauda.

"Nende kahe mehe lauas kinnivõtmine oli poolaja fookus," selgitas Sacha Killeya-Jones riietusruumis toimunut. "Saime teisel poolajal paremini hakkama, aga üldiselt noppisid nad rohkem ründelauapalle, kui me soovisime". Plaani õnnestumisest annab märku ka see, et Jaiteh oma kahesast ründelauast viis kogus esimesel veerandajal.

Eesti eluolu kohta oli ameeriklasel ainult kiidusõnu. "Ilus linn täis ilusaid vaateid ja kenasti lahe ääres. Naudin siin olemist," võttis Sacha Killeya-Jones oma viimased kuud kokku.