Foto: Sony
Esport
21. jaanuar 2020, 11:04

HIND, MÄNGUD, ILMUMINE: kõik kuumad kõlakad, mida me PlayStation 5 kohta kuulnud oleme (1)

Tänavu peaks meieni jõudma kaks uhiuut mängumasinat, mis juhatavad üheskoos sisse järgmise konsoolipõlvkonna: Xbox Series X ja PlayStation 5. Kuna Eesti on eelkõige PlayStationi maa, viskamegi pilgu peale VG247 poolt kokku kogutud infokillukestele, mis ühe või teise kuulujutu kaudu meieni on jõudnud.

On paslik märkida, et Sony pole enda tulevast konsooli just paljude sõnadega kommenteerinud, seega tuleb allolevatesse killukestesse suhtuda pigem skeptiliselt. Lõppkokkuvõttes teame me vaid seda, et me ei tea tegelikult mitte midagi!

  • Sony avalikustab PlayStation 5 ametlikult käesoleva aasta 5. veebruaril.
  • Konsooli esialgseks hinnaks saab olema ~450€ (499$). Maarjamaa mängurid peavad arvestama muidugi hinnalisaga. Kuuldavasti on PS5 oma konkurendist (Xbox Series X) tunduvalt odavam.
  • PS5 jõuab poelettidele oktoobrikuus.
  • Esimesteks mängudeks, mis konsooliga koos ilmuvad, on „Gran Turismo 7“, „MLB The Show 21“, „Demon’s Souls Remastered“, „Godfall“ ning „Legendz“. Lisaks sellele õrritatakse meid mängude „Horizon: Zero Dawn“ ja „Marvel’s Spider-Man“ järjeosade ning teiste erinevate Sony stuudiote uute mängudega. Sahinatest on läbi käinud ka nimed „Final Fantasy XVI“ ja järjekordne „Resident Evil“.
  • Väidetavalt on PlayStation 5 peaaegu sama võimas kui Microsofti Xbox Series X, üle ollakse odavamast Xbox Lockhartist (viimase eksistentsi pole hetkel kinnitatud).
  • Sony vahetab slõuganit. Kui praegu on selleks „For the Players“ („Mänguritele“), siis uue põlvkonna tunnuseks saab „It’s time to play“ („On aeg mängida“).
  • Sarnaselt Microsoftile hakatakse rõhku panema ka PC-mängurite püüdmisele. Väidetavalt tehakse tööd selle kallal, et tuua arvutile oma eksklusiivmäng „Horizon: Zero Dawn“.

Taaskord, tegemist on kuulujuttudega, milles võib (aga ei pruugi) peituda ka terake tõtt. Õnneks on 5. veebruarini jäänud vaid paar nädalat, mil selgub, kas leketel on tõepõhi all. Kindel on aga see, et suvise E3 mängumessi jätab Sony juba teist aastat järjest vahele.