Michael Schumacher.Foto: AI Project
Kõmu
21. jaanuar 2020, 11:40

JULGE MEES: Itaalia neurokirurg rääkis Michael Schumacheri delikaatsetest terviseandmetest (12)

Itaalia motospordi veebiväljaanne usutles hiljuti Bologna Bellaria haigla neurokirurgi Nicola Acciariat. Ta ei kuulu küll Michael Schumacheri arstide hulka, kuid kommenteeris vormelilegendi seisundit oma valdkonna asjatundjana.

"Kuus aastat pärast õnnetust peame suutma teda ette kujutada kui midagi täiesti erinevat sellest, mida võistlusrajalt mäletame," rääkis doktor. „Vaatamata pikaajalisele ja intensiivsele hooldusele on palju muutunud. Nõrkusi on esinenud elundites, lihastes ja luudes. Kõik on tema ajukahjustuse tagajärg.“

Schumacher viibis nii septembris kui ka detsembris Georges Pompidou nimelises haiglas. Hiljuti avaldati lootust, et maagiliseks raviks nimetatav tüvirakkude siirdamine peaks sakslase lõpuks jalule aitama.

"Meil on ühe kuni kolme aasta pikkune taastusravi plaan," avaldas vormelilegendiga tegelev doktor Jean-Francois Payen jaanuari alguses.

Schumacher vigastas 2013. aasta detsembris mäesuusatades tõsiselt pead ning sellest ajast peale on tema tervislikku seisundit katnud suur saladuseloor.