Norralane Johannes Thingnes Bö naaseb pärast kaheetapilist isaduspausi MK-sarja.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
22. jaanuar 2020, 11:49

PÕNEV! Isaks saanud Bö naaseb võistluskarussellile (2)

Hiljuti isaks saanud Norra laskesuusataja Johannes Thingnes Bö naaseb sel nädalavahetusel võistluskarussellile ja osaleb Pokljuka MK-etapil.  

MK-sarja tiitlikaitsja jättis Oberhofi ja Ruhpoldingi etapid vahele, sest tema perre sündis poeg Gustav. Pokljuka on viimane MMi-eelne võimalus vormi kontrollida. 

Hooaja esimesi etapp valitsenud Bö on nelja individuaalvõistluse vahele jätmise tõttu langenud MK-sarja punktitabelis esikohalt seitsmendaks. Kõik need neli sõitu võitnud prantslane Martin Fourcade edestab norralast 133 punktiga (etapivõit = 60 punkti).

"Asi ei jätku sealt, kust ta pooleli jäi," hoiatas Norra laskesuusalegend Emil Hegle Svendsen kohaliku meedia vahendusel. "Pole mingit garantiid, et Johannesel hakkavad asjad kohe esimesel võistlusnädalavahetusel sujuma. Teised on võistlus-, tema aga beebirütmis."

Svendsen lisas: "MMi silmas pidades on hea, et ta Pokljukas võistleb, sest muidu läinuks ta sinna ligi kahe kuu pikkuse võistluspausi pealt.

Prantslased domineerivad praegu. On põnev näha, millise jälje on paus Johannese vormile jätnud. Konkurents tuleb tuline, sest Johannese puudumine on mõjunud Fourcade'ile vabastavalt."

Pokljuka MK-etapp algab homme meeste 20 km distantsiga. Reedel on kavas naiste 15 km, laupäeval segateatevõistlus ning pühapäeval ühisstardist sõidud.