Petter ja Oliver Solberg eelmisel aastal Walesis. Foto: PA Images / Scanpix
WRC
22. jaanuar 2020, 13:08

Maailmameister Solberg hoiatas poega: Monte Carlo võib olla täielik õudusunenägu, seda rallit tuleb austada (1)

Autoralli maailmameister Petter Solberg teatas rallisõpradele, et tema 18aastaselt pojalt Oliverilt ei maksa Monte Carlo MM-rallil imesid loota.

Möödunud aasta oktoobris Walesi rallil WRC-debüüdi teinud Oliver Solberg pole kunagi varem asfaldil võidu sõitnud ja on seega Monte Carlo riuklikes oludes algaja.

Volkswagen Polo R5-ga kihutav norralane tunnistas juba pärast esimest rajaga tutvumise päeva, et eesootav ralli tundub tema senise karjääri keerulisim. "Ma pole midagi sellist varem näinud. Tegime küll ühe testi, aga siis olid kuivad olud," sõnas ta väljaandele DirtFish.

"Minu kodumaal on igal aastal lumi, aga meil on selleks alati õiged rehvid. Kõik räägivad Montega seoses palju sellest, kuidas tuleb auto ja rehvide vahel kompromiss leida, aga kui siin päriselt esimest korda jääd näed... Tuleb keeruline nädalalõpp!"

Papa Solberg lisas, et on pojaga Monte Carlost rääkinud palju rohkem kui ühestki teisest rallist. "Monte võib olla täielik õudusunenägu. Mäletan, et kui esimest korda siia tulin (aastal 2001 – M. T.), siis olin kiire, aga tegin vea. Ma ei taha, et Oliveriga juhtuks sama. Seda rallit tuleb austada," märkis Petter Solberg.

Ta lisas: "Rääkisime pikalt, kuidas sellele läheneda. Ta peab seda kohtlema kui kiiret recce't (rajaga tutvumine – M. T.). Talle pole siin mingeid ootusi, seega pole tal mingit põhjust riskeerida. Ta peab nautima ja kogemusi hankima. 

Loodan, et ta kogeb võimalikult rasket Montet. Kui on palju lund, jääd ja tingimused muutuvad igas kurvis, siis ta õpib palju rohkem kui kuivades oludes."

Monte Carlo ralli algab homme õhtupoolikul.