Kelly Sildaru X-mängude pressikonverentsil.Foto: AP / Scanpix
Talisport
23. jaanuar 2020, 09:02

Sildaru X-mängudel: olen väsinud ja keha on valus, aga üritan võistlemist nautida (8)

Noorte olümpiamängudel freestyle-suusatamises pargisõidus kuldmedali võitnud Kelly Sildaru läheb eeloleval nädalavahetusel võistlustulle X-mängudel. Kolmel alal kaasa tegev Eesti parim naissportlane sõnas pressikonverentsil, et on reisimistest ja treeningutest päris väsinud.

"Lausanne`is treenisin kolmel päeval järjest ja noorteolümpial liikusime ringi ühistranspordiga. Olid pikad päevad," maalis Sildaru noorte taliolümpiamängude eluolust pildi ette.

Aspenis kolme X-mängude medalit püüdma minev Sildaru liialt puhkepause pole saanud. "Kohe peale noorteolümpiat lendasin USAsse, kus kohe osalesin rennisõidu treeningul," kirjeldas Kelly on tihedat graafikut. "Viimastel päevadel pole sisuliselt puhanud."

Lähipäevade graafik on eestlannal sama tihe. "Nüüd tulevad kohe otsa pargisõidu ja Big Airi treeningud," tõdes Kelly. "Olen väsinud ja keha on päris valus, aga üritan võistlemist nautida nii palju kui võimalik"

Kelly Sildaru läheb freestyle-suusatamises võistlustulle kolmel alal. Eesti aja järgi laupäeva varahommikul 3.30 toimub Big Air võistlus, päev hiljem samal ajal sõidetakse rennisõitu ja pühapäeva õhtul 21.00 ollakse lumel pargisõidus.

Alati positiivne Kelly pole raskest graafikust olenemata sära kaotanud. "Tahan alati suusatades lõbutseda, mu meelest on tähtis elu nautida," näitab meie profisportlane head eeskuju.

Sildarult uuriti samuti tänavuse valmistumise kohta. "Olen käinud natuke rohkem koolis, kuid olen saanud piisavalt ka lumele. Tänavu on loogika, et rohkem kooli ja vähem suusatamist, aga seni mulle meelib," ei näinud Kelly mõnevõrra väiksematest treeningmahtudest probleemi. "Viimaste aastatega võrreldes on see hea vaheldus."

X-mängudelt on Sildaru varasemalt võitnud kolm kulda pargisõidus, ühe hõbeda nii rennisõidus kui ka Big Airis ja lisaks võtnud pronksi Big Airis.