Anett Kontaveit peale Sara Sorribes Tormo alistamist.Foto: AP / Scanpix
Tennis
23. jaanuar 2020, 12:22

Anett Kontaveit Austraalias: kaotasin keskendumise ja oli keeruline mängu tagasi saada (1)

Tennisist Anett Kontaveit jõudis Austraalia lahtistel kolmandasse ringi. Hispaanlanna Sara Sorribes Tormo alistamise võtmena nägi ta enda agressiivset mängu.

Maailma edetabeli 31. naise Anett Kontaveidi sõnul tõi täna edu mänguplaanist kinnipidamine. "Tänane plaan oli oma mängu mängida, olla agressiivne ja dikteerida," kirjeldas Kontaveit.

"Mängisin agressiivsemalt kui Sorribes Tormo. Meil on erinevad mängustiilid ja mängisin ta väljakult välja," sõnas Kontaveit peale 6 : 2, 4 : 6, 6 : 1 võitu. "Lisaks on mul serv mõnevõrra parem."

Eesti esitennisist tõdes, et teise seti kaotamises oli tal ka endal süüd. "Esimese ja kolmanda setiga olen rahul, teisega mitte," selgitas Anett telefoniintervjuus. "Juba esimese seti lõpus kadus keskendumine ja ma ei saanudki teises setis mängu sisse. Tekkis ebakindlus, aga siiski on hea meel kolmandas ringis olla."

Austraalia ilmaolud kõige ideaalsemad polnud. “Ilm oli jahe ja tuul keerutas, aga kõigile on võrdsed tingimused. Tuul kandis platsile liiva, aga õnneks see väljakut libedamaks ei teinud," rääkis Kontaveit mandri kuklapoolel valitsevatest oludest.

Järgmises ringis tuleb eestlannale vastu Belinda Bencic, kes hoiab WTA tabelis seitsmendat kohta. "Ta on viimasel ajal hästi mänginud ja maailma esikümne tennisistiga on alati raske," kirjeldas Kontaveit Bencicit. "Kindlasti keeruline vastane, kes ajastab palle väga hästi, aga kaotada pole midagi."

Bencic ja Kontaveit pole naiste seas seni veel omavahel kohtunud. Nad pidid minema vastamisi eelmisel aastal USA lahtistel, kuid eestlanna haigestumine andis Bencicile alistusvõidu.