Sebastien Ogier.Foto: AFP/Scanpix
WRC
23. jaanuar 2020, 20:33

Sebastien Ogier vihjas, et teda võib ka järgmistel aastatel Monte Carlos kihutamas näha

Monte Carlo ralli seitse korda võitnud Sebastien Ogier andis mõista, et täna algav sealne etapp ei pruugigi talle jääda viimaseks. 

Kuuekordne maailmameister, kes 2014. aastast Monte Carlos alistamatu on, usub, et peab võidu nimel tõsiselt pingutama, sest triumfi ihkavad ka Hyundai mehed Ott Tänak, Thierry Neuville ja Sebastien Loeb. 36aastane prantslane on Monaco linnaosas toimuval rallil teeninud etapivõidu nelja erineva tootja autoga. 2014., 2015. ja 2016. aastal Volkswageniga, järgmisel kahel aastal M-Spordiga ja mullu Citroeniga. Tänavu on Ogier' kasutada Toyota masin.

"Keskkonna vahetamine enne Monte Carlot on kujunemas harjumuseks. See on meile uus väljakutse ja võimalus. Meie eesmärk tänavu on võidelda tiitli nimel, mille eelmisel aastal kaotasime. Valmistume etapiks ettevaatlikult, kuna me ei tea, mida oodata nii autost kui ka sõidutingimustest," vahendas prantslase sõnu Belgia portaal RTBF.

Siiski soovib Ogier kaasa lüüa kõrges mängus.

"Eesmärk on loomulikult olla esiotsas, kuid kui seda ei juhtu, ei hakka me dramatiseerima. Teeme nii, nagu alati: usaldame sisetunnet ja anname endast parima. Kui tunneme end hästi ja oleme valmis võidu nimel võitleme, siis teeme kõik, et see saavutada," lisas kuuekordne maailmameister.

Kuigi tänavune hooaeg jääb suure tõenäosusega Ogier'le viimaseks, siis Monte Carlos tahab prantslane järgmistelgi aastatel kihutada.

"Arvan endiselt, et 2020. aasta hooaeg jääb mulle viimaseks, see on mu plaan, mis pole muutunud. Aga ilmselt pole see mu viimane Monte Carlo etapp, sest see ralli on mulle nii südamelähedane, et ma ei saa välistada võimalust siin uuesti osaleda. Aga ma ei küsi endalt selliseid küsimusi hooaega alustades. Keskendun oma eesmärkidele: kohaneda Toyota Yarisega ja püüda tiitli nimel võidelda," lausus Ogier.