Mohamed Salah.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
23. jaanuar 2020, 23:57

Liverpool alistas tasavägises mängus tugeva vastase ja pikendas võiduseeriat veelgi

Pole midagi uut siin päikese all: Liverpool võidab endiselt. Täna saadi Inglismaa meistriliigas juba 14. järjestikune võit, kui võõrsil alistati tulemusega 2:1 Wolverhampton Wanderers.

Külalismeeskond asus kohtumist kaheksandal minutil juhtima, kui Jordan Henderson saatis Trent Alexander-Arnoldi nurgalöögist tulnud tsenderduse peaga väravasse. Seejärel oli valitseval Meistrite Liiga võitjal eesotsas Mohamed Salah'ga mitu võimalust eduseisu suurendada, kuid paraku see ei õnnestunud.

Selle kasutas Wolverhampton teise poolaja alguses ära, kui Raul Jimenez võimsa pealöögi väravavahi selja taha saatis. Liverpool suutis võiduvärava sepistada alles 84. minutil, kui Roberto Firmino oma hooaja 10. värava lõi.

Liverpool on tänavu koduses meistriliigas võitnud 23 võimalikust kohtumisest 22, korra on lepitud viiki. Kui arvestada ka eelmist hooaega, siis viimasest 96 punktist on võetud 94. Liigatabelit juhitakse 67 punktiga, teisel kohal paiknev Manchester City, kel seejuures üks mäng enam peetud, jääb juba 16 silma kaugusele maha. Kolmas on Leicester City 48 ja neljas Chelsea 40 punktiga.

Liverpool võidab kindlasti tiitli juhul, kui võidab järelejäänud 15 mängust vähemalt üheksa. Seda juhul, kui Manchester City võidab enda kõik 14 viimast kohtumist, ehk arvatavasti piisab viimati 1990. aastal meistriks tulnud klubile vähemast.

Väga head hooaega on tegemas ka täna kaotanud Wolverhampton, kes hoiab 34 punktiga seitsmendat kohta. Sama palju on koos ka viiendal ja kuuendal positsioonil paiknevatel võistkondadel ehk Manchester United ja Tottenham Hotspur.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore