Qiang Wang (vasakul) ja Serena Williams.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
24. jaanuar 2020, 10:54

ÜLLATUS! Hiinlanna lülitas Austraalia lahtistel Serena Williamsi konkurentsist

Austraalia lahtistel serveeris naiste üksikmängu kolmandas ringis tõelise suurüllatuse hiina tennisist Qiang Wang (WTA 27.), kes alistas 23kordse suure slämmi turniiri võitja Serena Williamsi (WTA 9.) 6:4, 6:7(2), 7:5.

Seejuures oli 28aastasel hiinlannal hea šanss võita kohtumine juba teises setis, kus ta 5:4 juhtis. Siiski suutis Williams end piisavalt koguda, et seda ei juhtuks. Kolmas sett kulges tasavägiselt, kuni 11. geimini hoidis kumbki tennisist oma servi. Seisul 7:5 teenis Wang kaks matšpalli, mida siiski ära kasutada ei suutnud. Lõpuks suutis hiinlanna legendaarsest vastasest jagu saada, mis viis ta esmakordselt Austraalia lahtistel neljandasse ringi.

Williams oli pärast kohtumist ilmselgelt pettunud.

"On, mis ta on. Asi pole turniiris, ma ei saa niimoodi mängida. Ma lihtsalt ei saa seda uuesti teha, see on ebaprofessionaalne. Lähen kindlasti homme trenni, et seda uuesti ei juhtuks," võttis Williams oma matši kokku.

Kaotus tähendab ühtlasi ka seda, et 38aastane ameeriklanna peab ootama järgmist võimalust, et võita Margaret Courti rekordit kordav 24. suure slämmi turniir. Järgmisena on kavas Prantsusmaa lahtised, mis algab mai lõpus.

Kui tennisistid kohtusid neli kuud varem USA lahtistel, jäi peale Williams, kes võitis kindlalt tulemusega 6:1, 6:0.