Sebastien Ogier.Foto: AFP/Scanpix
WRC
24. jaanuar 2020, 18:53

Päike tegi Ogier' murelikuks, Neuville võitles kiiruse nimel

Monte Carlo ralli esikolmik mahub kaheksa katse järel 6,4 sekundi sisse. Päeva viimase katsega tõusis liidriks Sebastien Ogier (Toyota), kellele järgnevad Elfyn Evans (Toyota) ja Thierry Neuville (Hyundai).

"Ma ei tundnud end hommikupoolikult autos lõpuni mugavalt, seega olin natuke ettevaatlik," sõnas Ogier päeva lõpus WRC otse-eetris. "Sain ka gravel crew’lt (esiauto, kes kogub piloodile katse kohta infot – M. T.) hoiatavat infot, seepärast polnud mu sõidurütm perfektne. Muutsime lõunapausil natuke seadistust ja arutasime gravel crew’ga asja. Pärastlõunal tundsin end paremini, kuigi rehvivalik polnud kõige optimaalsem.

Meil oli info, et [lõunapausijärgne] esimene katse on väga niiske ja teine samuti, aga taevas selgines kiiremini kui ootasime ning päike kuivatas tee kiiresti ära. Olin natuke mures, aga sain lõppude lõpuks hästi hakkama. Tõsi, päeva viimane lõik oli pisut keeruline, sest rehvid olid piiri peal, täiesti siledad."

Evans: "Suurt draamat [esikoha kaotamisest] pole. Seb tegi pärast hoolduspausi hea katse, meie olime ehk natuke liiga ettevaatlikud. Järgmine katse oli päris hea, viimane... Ülipehmed rehvid oleks meid rohkem aidanud. Me ei eeldanud, et esimesed autod muudavad tingimusi nii palju. Aga mis teha, jätkame võitlust."

Neuville: "Päev oli natuke frustreeriv, eriti keeruline oli hommikupoolik. Võitlesime kõvasti, et kiirust leida. Olud olid terve päeva vältel väljakutsuvad. Ma ei leidnud head rütmi, et täiega gaasi suruda.

Päeva edenedes paranes koostöö Daniga (Sordo kuulub Monte Carlos tema gravel crew’sse – M. T.) ja sain hakata pisut rohkem vajutama, sest enesekindlus kasvas. Timmisime seadistust samuti paremaks. Loodetavasti hea hoog jätkub ka homme."

Monte Carlo ralli üldseis 8. katse järel (kliki pildil):