Artti Aigro.Foto: SIPA / SCANPIX
Talisport
24. jaanuar 2020, 20:16

Päevad pole vennad: Eesti suusahüppajad lendasid MK-etapil liiga vähe (1)

Suusahüppajad Artti Aigro ja Martti Nõmme said Zakopane MK-etapi kvalifikatsioonis vastavalt 55. ja 63. koha ega pääsenud ülehomsele lõppvõistlusele.

Aigro lendas taganttuule oludes toimunud võistlusel 140 meetri mäel 117,5 ja Nõmme 111 meetrit. Aigro kogus koos tuule- ja stiilipunktidega 104,8 ja Nõmme 91,5 punkti, mis oli päeva kõige kehvem tulemus. Aigrol jäi lõppvõistlusele viivast 50. kohast puudu 4,7 punkti.

Kvalifikatsiooni võitis poolakas Dawid Kubacki, kes teenis 140,5 meetri pikkuse hüppe eest 159,9 punkti. Võrreldes eestlaste ja paljude teiste konkurentidega aitas teda ka 4,8 punkti suurune poomikompensatsioon, sest ta startis ühe platvormi võrra madalamalt.

Eestlaste tulemused valmistavad pettumust, sest eelmisel nädalavahetusel hüppasid nad samal mäel kontinentaalkarikasarja raames üle 130 meetri ja jõudsid esikaheksasse. Tõsi, toona alustati hoovõttu kaks poomi kõrgemalt ning taganttuule asemel oli vastutuul, mis soosib lendlemist.

Aigro pole nüüd viis MK-võistlust järjest lõppvõistlusele pääsenud, edu saatis teda vaid hooaja hakul Rukal, kus ta sai 38. koha. Nõmme jaoks oli Zakopane etapp MK-tasemel hooaja teine pärast Ruka, kus ta piirdus samuti eelvõistlusega.

Kõik tänased tulemused leiab siit.