Anett Kontaveit alistas Belinda Bencici ja kordas karjääri parimat tulemust suure slämmi turniiril.Foto: DAVID GRAY / AFP / SCANPIX
Tennis
25. jaanuar 2020, 05:37

„KÕIK TÖÖTAS OIVALISELT!“ Teerull nimega Kontaveit sõitis maailma seitsmendast naisest lihtsalt üle (25)

Eesti esitennisist Anett Kontaveit (WTA 31.) marssis Austraalia lahtistel neljandasse ringi ülikindla 6 : 0, 6 : 1 võiduga. Sealjuures ei olnud Kontaveidi vastaseks keegi kesine mängija, suurelt slämmilt neid ei leiagi, vaid suisa maailma edetabeli seitsmes naine Belinda Bencic!

Kontaveidi mängule võiks kiitust laulma jäädagi, kuid see oleks veidi liiast – jah, eestlanna esines ülimalt kindlalt, kuid samas oli Bencic matši algul nõnda mannetu, et Kontaveidile jäi üksnes vormistamise vaev. Näiteks 21 minutit kestnud avasetis oli Bencici esimese servi õnnestumise protsent vaid 48 (Kontaveidil 73) ning ta tegi nelja äralöögi kõrvale suisa 10 lihtviga (eestlannal vastavalt kaheksa ja kaks). Kui Kontaveit võitis kuus geimi, siis Bencic vaid 10 punkti – neistki oli üks Kontaveidi topeltviga.

Sellega Bencici hädad ei piirdunud. Tema teinegi serv oli niru mis niru: sisuliselt riputas ta Kontaveidile ette rammusad mammud, mida jõulise mängu poolest tuntud Eesti esireket lahkesti ründas. Nõnda sai Kontaveit teiseski setis murdega 3:0 ette.

Pärast 35 minutit kannatamist sai Bencic lõpuks oma servi hoitud. Sellest väikesest edust innistust saanuna suutis šveitslanna taset tõsta, kuid lisakäik oli varust võtta ka Kontaveidil. Kuigi väljakul näidatud tennise kvaliteet paranes, matši saatust see ei vääranud.

49 minutiga sai Kontaveit kirja üliveenva võidu, kus ta ei löönud ühtegi ässa, tegi kolm topeltviga, võitis 86 oma esimese ja 63 protsenti teise servi punkte. Äralööke jäi Kontaveidi arvele 21 (Bencicil 11) ja lihtvigu vaid seitse (vastasel suisa 18).

„Tundsin end suurepäraselt. Kõik mis ma tegin töötas oivaliselt ja olen enda esitusega väga rahul,“ ütles Kontaveit matši kokkuvõtteks. „Servisin üpris hästi, olin agressiivne ja tegin, mida ma tahtsin – seda kõike hästi.“

16 parema seas ootab Kontaveiti nüüd kohtumine WTA edetabeli 56. naise, poolatar Iga Swiatekiga, kes alistas Austraalias 19. asetatud horvaat Donna Vekici 7 : 5, 6 : 3. Kontaveidi tabelipoolel on kõrgeima asetusega alles jäänud mängija rumeenlanna Simona Halep (WTA 3.), kellega võib meie tennisist kokku minna veerandfinaalis.

Neljandasse ringi jõudmine on Kontaveidi parima suure slämmi tulemuse kordamine – varasemalt on ta nii kaugele rühkinud kolmel korral, sealjuures 2018. aastal Austraalia lahtistel. „Mul on nüüd veidi rohkem kogemusi. Naudin siin mängimist ja ootan järgmist lahingut,“ sõnas Kontaveit.

Paarismängus eestlannal paraku nii hästi ei läinud: koos 34aastase Luksemburgi tennisisti Mandy Minellaga jäädi tulemusega 4 : 6, 4 : 6 alla venelannale Veronika Kudermetovale ja ameeriklannale Alison Riskele.