Erling Haaland.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
25. jaanuar 2020, 08:48

VIDEO | USKUMATU! 19aastane Norra imelaps on Bundesligas vähem kui tunniga löönud viis väravat (1)

Eelmise aasta lõpus Dortmundi Borussiasse siidunud Erling Haaland on tõestamas, et ta on klubile väärt ost. Eile virutas 19aastane norralane pärast vahetusest sekkumist kaks väravat ning viis oma saldo Saksamaa kõrgliigas kahe mänguga juba viieni.

Võrreldes eelmise mänguga, kus Dortmundil oli võidu nimel vaja tõeliselt vaeva näha, oli eile pisut kergem tööpäev. FC Köln alistati koduväljakul tulemusega 5:1. Haaland sekkus väljakule 65. minutil, kui juhiti 3:1. 

Norralasel kulus 12 minutit, et jalg valgeks saada, esimese tabamuse puhul oli ta esimesena jaol pärast väravavahi tõrjet. Lõppseisu vormistas Haaland kümme minutit hiljem, mängides puurilukust mööda ja saates palli terava nurga alt üle väravajoone.

Mullu sügisel mitmeid Meistrite Liiga rekordeid purustanud Haaland on vähemalt sama teravalt alustanud karjääri Saksamaal. Eelmisel nädalal lõi ta 20 minutiga kübaratriki, kokku on tal Bundesligas viie värava löömiseks kulunud 57 minutit, mis on ka uueks rekordiks.

Võit tõstis Dortmundi liigatabelis 36 punktiga hetkel kolmandale kohale. Neist jääb ühe silmaga maha Mönchengladbachi Borussia, kel kohtumine vähem peetud. Mäng on varuks ka teisel kohal paikneval tiitlikaitsjal Müncheni Bayernil (36) ja liidril Red Bull Leipzigil (40).

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore