Tommi Mäkinen.Foto: AFP/Scanpix
WRC
25. jaanuar 2020, 10:33

Toyota boss Tänaku õnnetusest: see oleks võinud palju halvemini lõppeda (16)

Toyota meeskonna boss Tommi Mäkinen leidis, et Monte Carlo ralli neljandal kiiruskatsel avarii teinud Ott Tänak oli väga ohtlikus olukorras ning tuleb tänada õnne, et midagi tõsisemat ei juhtunud.

Eestlasest maailmameister kaotas masina üle kontrolli ning sõitis suurel kiirusel teelt välja. Hyundai piloot koos kaardilugeja Martin Järveojaga toimetati haiglasse kontrolli, kuid õnneks jäid mehed terveks. Mäkinen, kes arvab, et avarii võis põhjustada auto liiga pehme vedrustus, tundis kergendust, et juhtunul tõsisemaid tagajärgi polnud.

"Ohtlik olukord, õnneks midagi hullemat ei juhtunud. Auto oli väga halvas seisus. See oli õnnetus, mis oleks võinud kohutavalt lõppeda," vahendas Mäkineni sõnu rallit.fi.

Kaheksanda kiiruskatse järel juhivad rallit Toyota piloodid: kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier edestab Suurbritanni pilooti Elfyn Evansit 1,2 sekundiga. Oma hoolealuste senise esinemisega on Mäkinen mõistagi rahul.

"Kogu meeskond on pisut üllatunud, sest poisid said hea tempo kohe kätte. Sõitsid rasketes tingimustes terve päeva hästi ja kindlalt. Nad ei teinud ühtki eksimust, mis on suurepärane," lausus neljakordne maailmameister.