Nick Kyrgios.Foto: SIPA / Scanpix
Tennis
25. jaanuar 2020, 19:33

Vihaseks aetud tipptennisist käratas Austraalia lahtistel peakohtunikule: kas sa oled rumal? (3)

Austraalia lahtistel suutis kohalik tennisist Nick Kyrgios tekitada väikese skandaali, kui ta läks sõnelema kohtunikuga. 

Austraalia lahtiste neljanda ringi mängus Karen Hašanoviga vigastas Nick Kyrgios õnnetult oma kätt. Verejooksu peatamiseks kasutas Austraalia tennisist rätikut, mille ta ise väljaku tagumisse otsa ära viis. Peakohtunik, kellel jäi vigastus nägemata, luges olukorda ajavenitamiseks ja andis mängijale hoiatuse.

Vihaseks aetud Kyrgios viskas reketi maha ja läks olukorda kohtunikule selgitama. “Mu käsi veritseb. Mida sa tahaksid, et ma teeksin?" karjus Kyrgios üle väljaku. “Ma ei tahtnud, et pallipoiss katsuks verist rätikut.”

Kuigi peakohtunik üritas olukorda selgitada, siis see ei rahustanud tennisisti maha. “Mida? Kas sa oled rumal? Võta karistus tagasi,” nõudis üks tennisemaailma keevalisemaid mängumehi. “Mille eest ma praegu hoiatuse sain?”

Austraallane näitas olukorra tõestuseks ka oma verist rätikut ja lõpuks suudeti mees maha rahustada.

Kohaliku publiku suur lemmik võitis äärmiselt tasavägise mängu 6 : 2, 7 : 6, 6 :7, 6 : 7, 7 : 6. Järgmises ringis läheb Kyrgios kokku turniiri esinumbri Rafael Nadaliga.