Emil Ivesen (vasakul) ja Johannes Hösflot Kläbo (keskel) koos soomlase Iivo Niskaneniga.Foto: AFP / Scanpix
Talisport
25. jaanuar 2020, 21:55

MK-etapi katkestanud Norra tippsuusataja: tundsin, et mul on lihastes vere asemel liim (6)

Murdmaasuusatamise MK-sari jätkub võistlustega Saksamaal Oberstdorfis. 15+15km suusavahetusega sõidust astusid kõrvale nii Johannes Hösflot Kläbo kui ka Emil Iversen. 

Norra koondislased loobusid võistlemisest poolel distantsil peale klassikatehnikas sõitu. Kläbo sõnul ei näinud ta võistlemisel mõtet, sest enesetunne ei lubanud kõrgete kohtade eest võidelda. "Mõtlesin katkestamisele pikalt, kuid ei näinud mõtet sõita 40. koha peale," vahendas norralase sõnu Soome Rahvusringhääling. 

Maailmakarika kokkuvõttes Aleksandr Bolšunovile 299 punktiga kaotav Kläbo tunneb, et venelase püüdmine läheb keeruliseks. "Annan endast Oberstdorfi sprindis parima, kuid kokkuvõttes tundub seis sünge," selgitas 23aastane sportlane.

Emil Iversen otsustas rajalt maha tulla meeskonna esinumbri eeskujul. "On päris kummaline, et oleme Kläboga toanaabrid ja mõlemal oli täna enesetunne kehv," sõnas Iversen. "Täna tundus, et mul on lihastes vere asemel liim."

Norra koondise peatreener Eirik Myhr Nossum oli meeste otsuse üle pettunud. "Mulle ei meeldi, kui sportlased katkestavad. Kui esindad Norrat, siis pead sõitma lõpuni," kurjustas Nossum.

Homme on Oberstdorfis kavas sprindivõistlused.