Erika KirpuFoto: Tiina Kõrtsini
Vehklemine
26. jaanuar 2020, 17:39

Erika Kirpu tegi GP-etapil suurepärase võistluse ja tõusis poodiumile

Katari pealinnas Dohas toimuval epeevehklemise GP-etapil tegi suurepärase võistluse Erika Kirpu, kes jõudis individuaalvõistlusel poodiumile.

Kirpu alistas 32 parema seas Londoni olümpiavõitja, ukrainlanna Jana Šemjakina. Kuigi Kirpu oli pikka aega kaotusseisus, suutis ta lõpuks võita 15:13. 

Järgmisena tuli talle vastu ameeriklanna Anna Van Brummen. Ka see lahing oli tasavägine, ent eestlanna jäi lõpuks kõige napimalt peale, 15:14. 

Veerandfinaalis võitles Kirpu olümpiahõbeda, hiinlanna Choi In-Jeongiga. Ka selles matšis oli pinget küllaga - naised jõudsid 14:14 viigini, aga Eesti spordifännide rõõmuks tegi otsustava torke just Kirpu ning pääses edasi poolfinaali. 

Kirpule tuli vastu 2018. aasta maailmameister Mara Navarria. Ka see vastasseis oli tasavägine, ent Kirpu ei suutnud paari torkelisest kaotusseisust välja tulla ning kaotas lõpuks 13:15. 

Teistel Eesti vehklejatel nii hästi ei läinud. Kvalifikatsiooniturniirilt jõudsid 64 hulka Irina Embrich ja Nelli Differt, kes aga kaotasid avaringis. Embrich jäi 14:15 alla Navarriale, Differt kaotas sama skooriga prantslanna prantslanna Alexandra Louis Marie`le.

Navarria sai jagu kokku kolmest eestlannast, sest 32 parema hulgas lülitas konkurentsist välja Kristina Kuuse 15:10.

Katrina Lehis kaotas samuti 1/16 finaalis, jäädes alla rumeenlannale Ana Maria Popescule 9:15. 

Julia Beljajeva sai 32 hulgas jagu itaallannast Giulia Rizzist 15:7, kuid jäi kaheksandikfinaalis alla prantslanna Auriane Mallole 8:15.