Kobe Bryant tütre Giannaga. Foto: USA Today Sports
Korvpall
26. jaanuar 2020, 22:38

Algselt avaldatud 21.53! Õnnetuses hukkus ka Kobe 13aastane tütar Gianna.

FOTOD JA VIDEO | TRAGÖÖDIA! Korvpallilegend Kobe Bryant hukkus helikopteriõnnetuses

Korvpallistaar Kobe Bryant suri pühapäeva hommikul Los Angelese külje all Calabasas toimunud helikopteriõnnetuses. Traagilises õnnetuses hukkus lisaks Kobe'ile veel tema 13aastane tütar Gianna ning veel seitse inimest.

Kobe lendas seltskonnaga oma erahelikopteriga S-76, kui see alla kukkus. Uudise esimesena avaldanud TMZ-i teatel oli pardal viis inimest, ent hiljem teatas Los Angelese šeriff Alex Villanueva, et õnnetuses hukkus kõik üheksa pardal viibinud inimest. Austusest hukkunute vastu ei avaldata nende nimesid kuniks koroner teeb oma töö ära ning teavitatakse lähedasi.

Küll aga on kinnitatud, et õnnetuses hukkus Kobe Bryant ja tema 13aastane tütar Gianna. 

Maailma suurima spordiportaali ESPN'i reporteri Adrian Wojnarowski allikate sõnul oli Kobe teel korvpallitrenni 13aastase tütre Giannaga. Pardal oli ka teinegi noor korvpallur oma vanemaga. 

Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel. Pealtnägijate sõnul oli enne kopteri allakukkumist kuulda mootori "turtsumist" ning oli aru saada, et midagi oli valesti. 

Helikopteris polnud Kobe'i abikaasat Vanessat. Meest ja tema tütart Giannat jäävad lisaks Vanessale leinama ka Kobe'i tütred Natalia, Bianca ja mullu suvel ilmavalgust näinud Capri.

Los Angelese maakonna tuletõrjepealik Daryl Osby sõnul juhtus õnnetus kohaliku aja järgi enne kella kümmet hommikul. Kell 9.47 tulnud hädaabikõnes teatati, et helikopter on alla kukkunud, mis on põhjustanud väikese tulekahju. Päästjad avastasid kohale jõudes, et tulekahju põleb umbes tuhandel ruutmeetril väga mägises ja raskesti ligipääsetavas piirkonnas. 

"Meie tuletõrjujad matkasid õnnetuspaigale esmaabivahendite ja voolikutega. Tulekahjus oli ka magneesiumi, mis teeb päästjate töö keerukamaks, sest see reageerib hapniku ja veega," rääkis Osby pressikonverentsil. Mehe sõnul langetati tuletõrjujad ja medõed koheselt ka õnnetuspaigale, et otsida ellujääjaid, aga neid kahjuks ei leitud. 

Õnnetust uurib USA föderaalne lennuamet (FAA) ja transpordi ja turvalisusamet (NTSB). 

Helikopter, mis alla kukkus, valmistati 1991. aastal ning lahkus saatuslikul hommikul kell 09.06 John Wayne'i lennujaamast. 

Vaatepilt õnnetuspaigalt Foto: Ekraanitõmmis/Facebook

Videod sündmuspaigast:

Kes oli Kobe Bryant?

Kobe Bryant mängis kõik 20 hooaega Los Angeles Lakersis ning oli igas mõttes täielik legend.

Kobe tuli Lakersiga viiel korral NBA meistriks. Ta valiti 2008. aastal liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks, 2009. ja 2010. aastal valiti ta NBA finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks. Ta oli kahel hooajal NBA resultatiivseim mängija ning kahekordne olümpiavõitja. Lisaks valiti ta Tähtede Mängule kogunisti 18 korda.

Ta oli NBA ajaloo paremaid skoorijaid, hoides kõigi aegade arvestuses 33 643 punktiga kolmandat kohta kuni laupäeva õhtuni, mil LeBron James selles arvestuses temast möödus. 

Kobe Bryanti NBA karjäär arvudes

26.06.96 – Charlotte Hornets valib Bryanti drafti 13. valikuna, kuid mehe mängija­õigused vahetatakse Lakersile.

03.11.96 – Bryantist saab 18 aasta ja 72 päeva vanuselt noorim NBAs mänginud pallur.

1998 – Bryant valiti esimest korda tähtede mängule, kus mängis kokku 17 korda.

2000 – Bryant võitis Lakersiga esimese NBA tiitli. Liiga parimad oldi ka 2001., 2002., 2009. ja 2010. aastal.

22.01.06 – Kostitas Toronto Raptorsit 81 punktiga. Rohkem on suutnud vaid 1962. aastal 100 punkti visanud Wilt Chamberlain.

2006 – Viskas põhihooajal keskmiselt 35,4 punkti, mis on tema karjääri tippmark.

06.05.08 – Teenis karjääri ainsa põhihooaja kõige väärtuslikuma mängija (MVP) autasu.

24.08.08 – Võitis Pekingi olümpial USA koondisega kulla, mida kordas neli aastat hiljem Londonis.

15.06.09 – Nimetati esimest korda finaalseeria MVPks.

05.12.12 – Bryantist sai NBA ajaloo noorim 30 000 punktini jõudnud pallur.

30.11.15 – Teatas, et lõpetab hooaja lõpus karjääri.

13.04.16 – Viskab karjääri viimases mängus 60 punkti, muu hulgas viskab viimasel veerandajal rohkem punkte kui Utah Jazz (23 vs 21) ja juhib Lakersi võidule.