Õhtuleht 15. aprillil 2016.Foto: Repro
Korvpall
26. jaanuar 2020, 23:14

Martin Müürsepp Kobe Bryantist: parim võimalik koopia Michael Jordanist

Korvpallilegend Kobe Bryanti huku tõttu taasavaldame 2016. aastal ilmunud artikli, kus Martin Müürsepp rääkis äsja karjääri lõpetanud Bryantist.

Ainsa eestlasena maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA leiba teeninud Martin Müürsepp rääkis, et temalgi on olnud kokkupuuteid karjääri lõpetanud legendaarse Kobe Bryantiga.

20aastase profikarjääri vältel ainult Los Angeles Lakersis pallinud viiekordne NBA tšempion, kahekordne olümpiavõitja ja unistuste liiga ajaloo paremuselt kolmas skooritegija kuulus NBA draft'i samal aastal, mis Müürsepp - 1996.

"Meil oli nädalane ühine uustulnukate laager, teinekord ka mingisugused fotoseeriad. Aga see oli ka kõik," rääkis Müürsepp, kas ja kui palju tal enne draft'i Bryantiga tegemist oli.

Praegu BC Kalev/Cramo abitreenerina töötav ekspallur ja Bryant kohtusid palliplatsil rohkem. Dallas Mavericksis ja Miami Heatis mänginud Müürsepp madistas Bryanti ja Lakersi vastu neljal korral.

"Teinekord sai Kobe palju mängida, siis aga vähe. Ta oli nagu tüüpiline noor, kes tahtis palju mängida," selgitab Eesti korvpallilegend. "Ega tal see algus kõige sujuvam polnud. Aga Mavericksile tegi paha-paha."

Näiteks viskas 37aastasena karjääri lõpetanud ning viskava tagamängija või väikese ääre positsioonil pallinud Bryant Müürsepa ja Mavericksi vastu 1997. aasta detsembris 30 punkti. Maarjamaalane vastas kümne silma ja kahe vaheltlõikega.

Mis võiks olla aga Bryant edu saladuseks? "Kõik armastavad rääkida ja ta ise ka, kui tugeva tööeetikaga mängumees Bryant oli. Eks kuhjaga oli talenti ka, pane sinna korralik töö otsa, siis ongi võimalik peaaegu Michael Jordaniks saada. Ta on kõige parem võimalik koopia Jordanist," arvab Müürsepp.

Video Müürsepa matšist Bryanti Lakersi vastu: