„Call of Duty: Modern Warfare“ (2019) Foto: Activision
Esport
27. jaanuar 2020, 12:30

HÜVASTI, TWITCH? YouTube noppis kolme suure e-spordiliiga eetriõigused (1)

Activision Blizzard on astunud ühe suure ja üllatava sammu. Nimelt on kompanii otsustanud mitte pikendada lepingut Twitch.tv platvormiga ning anda oma e-spordiliigade eetriõigused YouTube'ile.

Antud otsus mõjutab kolme mängu: „Call of Duty“, „Overwatch“ ning „Hearthstone“. Neile pühendatud liigade ja ürituste ülekanded hakkavad alates möödunud nädalast aset leidma just Google'ile kuuluval videoplatvormil. Pressiteates antakse mõista, et kolmele liigale võib tulevikus lisa tulla.

Pole teada, milliseid rahasummasid tehingu eest välja käidi. Küll aga on teada, et Twitch.tv maksis Overwatch League'i kahe hooaja eest 90 miljonit dollarit. Seega võime üpriski kindlalt väita, et Google maksis eetriõiguste eest küllaltki korraliku kopika.

YouTube on hiljuti sõlminu eksklusiivlepinguid mitme maineka striimeriga. Täpselt sama on teinud ka Microsoftile kuuluv Mixer. Sellest tulenevalt on tekkinud situatsioon, kus varasemalt turgu domineerinud Twitchi positsioon ei tundugi niivõrd raudkindel kui see on seni olnud.

Samas toob tehing endaga kaasa ka mitmeid riske. Overwatch League'i teise hooaja vaatamisarvud olid esimesega võrreldes languses. „Call of Duty“ liigal puudub aga igasugune pidepunkt, mille järgi edu mõõta.

Tagatipuks tõi „Hearthstone“ Blizzardile mullu korraliku skandaali kaela, kui e-sporditurniiril võidutsenud Hongkongi küberatleet poliitilise avalduse tegemise eest mängukeelu sai.

Overwatch League'i kolmas hooaeg algab 8. veebruaril, „Call of Duty“ liiga sai avapaugu 24. jaanuaril.