Lennuk sõitis maanteele.Foto: EPA/Scanpix
Maailm
27. jaanuar 2020, 11:57

Iraani reisilennuk sõitis maandumisrajalt välja ja peatus alles maanteel (4)

Caspian Airlines'i reisilennuk sõitis esmaspäeval Edela-Iraanis maandumiseks määratud rajalt välja. Lennuk peatus kõrvalasuval maanteel, vahendab Reuters.

Kohaliku meedia teatel viibis lennuki maandumine tehnilise rikke tõttu. Kui õhusõiduk viimaks maapinnale jõudis, jäi Mahshahris asuv maandumisrada ohutuks peatumiseks liiga lühikeseks ning piloodil ei jäänud üle muud võimalust, kui raudlind kõrvalasuvale maanteele juhtida. Väidetavalt ei töötanud rikke tõttu korrapäraselt ka lennuki telik.

Peatumine oli keeruline, ent õnneks ei süttinud lennuk põlema ning reisijatel õnnestus evakueeruda. Pardal viibis umbes 135 inimest – teadaolevalt keegi õnnetuses viga ei saanud.

Iraani lennukeid on viimasel ajal tabanud mitmed probleemid. Laupäeval tegi Teheranist Istanbuli suunduv lennuk samuti tehniliste rikete tõttu hädamaandumise. Õhusõidukitega seotud probleemides süüdistavad Iraani võimukandjad USA sanktsioone, mis takistavad vananevate lennukite väljavahetamist või lääneriikidest varuosade ostmist.