Ott Tänak enne Monte Carlo rallit.Foto: AFP/Scanpix
WRC
27. jaanuar 2020, 22:09

Ott Tänak: hooaeg on pikk ja oleme võitluseks valmis (16)

Autoralli valitsev maailmameister Ott Tänak kahetseb peale Monte Carlo etappi, et õnnetuse tõttu ei saanud ta uue masinaga piisavalt sõidukilomeetreid. Samas tõdes Hyundai sõitja, et hooaeg on pikk ja ollakse võitluseks valmis.

Ajakirjale Autosport antud intervjuus tõdes Ott Tänak, et hooaja esimese MM-ralli algus ei sujunud soovitult. "Esimesel õhtul polnud tunne kõige parem, aga parandasime öösel seadistusi ja reedel tundsime ennast masinas hästi," lausus Monte Carlo etapi neljandal kiiruskatsel õnnetusse sattunud saarlane.

Avarii järgselt tunneb Tänak kahetsust, et uue autoga jäi sõidukilomeetreid napiks. "Kõige rohkem on kahju, et me ei saanud autoga piisavalt sõita," tõdes Hyundai piloot. "Avarii oli korralik. Kui masin on nii puruks, et jätkata pole võimalik, siis on tegu tõsise õnnetusega."

"Sõitsime otsa muhule, mida legendis polnud ja see viis meid õigest sõidujoonest kõrvale," kirjeldas Ott. "Väljasõit oli kombinatsioon erinevatest asjaoludest. Aga nagu teame, mootorispordis juhtub õnnetusi."

"Nüüd tuleb asfaldirallidega pikem paus, sest järgmine antud teekattega etapp toimub aasta lõpus. Hetkel peame keskenduma kruusal sõitmisele," vaatas Tänak otsa edasisele hooajale. "Plaan on sama. Hooaeg on pikk, oleme terved ja võitluseks valmis."

WRC-sarja järgmine etapp toimub Rootsis 13.-16. veebruarini.