Kobe Bryant koos perega.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
28. jaanuar 2020, 16:24

Kobe Bryant oli naisega aastaid tagasi sõlminud kokkuleppe, mis võis hoida ära veelgi traaglisema õnnetuse (1)

Üleeile hukkusid kopteriõnnetuses NBA aegade parimaid korvpallureid Kobe Bryant koos oma tütrega ning tema seitse sõpra, kes samuti pardal olid. Nendega ei olnud tol traagilisel päeval kaasas Bryanti naine Vanessa, kes abikaasaga mitu aastat varem kokkuleppele jõudnud oli.

Kuigi 20 aastat Los Angeles Lakersis mänginud korvpallilegend kasutas helikoptereid pidevalt, ei lennanud ta kunagi koos oma naisega. Selles leppisid nad juba 2001. aastal kokku. "Tema [Kobe] ja Vanessa olid üksteisele lubanud, et nad ei lenda mitte kunagi koos," vahendas anonüümseks jääda soovinud allikas ajakirjale PEOPLE. Bryant kasutas kopteriga lendamiseks alati sama pilooti, Ara Zobayani.

Bryant hakkas helikopterit kasutama siis, kui veel mängija oli. Legendaarne korvpallur tahtis perega rohkem aega veeta.

"Istusin kord ummikus ning kartsin, et jään ühe koolinäidendi nägemisest ilma. Pidin leidma võimaluse, kuidas treenimisele ja oma mänguoskuste arendamisele keskenduda, kuid mitte teha seda perega koosveetmise arvelt. Siis ma avastasingi helikopterid, millega saab edasi-tagasi 15 minutiga. Sealt see alguse sai," sõnas Bryant intervjuus 2018. aastal. 

41aastasel hukkunud Kobe Bryantist jäävad maha tema naine Vanessa ja kolm tütart: 17aastane Natalia, 3aastane Bianka Bella ja mullu juunis sündinud Capri.