Sebastien Ogier.Foto: AFP/Scanpix
WRC
28. jaanuar 2020, 17:38

Sebastien Ogier: võit Monte Carlos jäi nappide teadmiste taha (3)

Monte Carlo ralli seitse korda võitnud, kuid tänavu teise kohaga leppima pidanud Toyota piloot Sebastien Ogier leidis, et sel hooajal toime pandud „apsaka“ põhjustas veel napp teadmistepagas uue masina võimekusest.

Hooaja avaetapina kavas olnud Monte Carlo ralli võitis Thierry Neuville, kes edestas samas kohas aastatel 2014-2019 triumfeerinud Ogier'd 12,6 sekundiga. Kuuekordne maailmameister ei pakkunud viimasel päeval üldarvestust silmas pidades belglasele tõsist konkurentsi, kuid suutis etappi lõpetaval punktikatsel edestada tiimikaaslast Elfyn Evansit ning tõusta teiseks. Seda tulemust peab Ogier lubavaks.

"See on ülejäänud hooaja jaoks heaks endeks. Meeskonnas valitses suurepärane atmosfäär ning tundsin end rooli taga hästi. Kuigi peame järgmistel rallidel paremad olema, siis näitas sealne sooritus, et Yarises on rohkelt potentsiaali," vahendas Ogier' sõnu Motorsport.com.

Rohkem nägi Toyota piloot Monte Carlos tehtus head kui halba. "Kuigi ei saa üle ega ümber olla pisikesest pettumusest, et võiduseeria sel legendaarsel etapil läbi sai, on tulemus siiski hooaja alguseks väga positiivne ning selle peame endaga kaasa võtma," lausus Ogier.

Prantslane arvas, et mõned sekundid ja sajandikud jäid selle taha, et ta pole autoga jõudnud lihtsalt piisavalt tutvuda.

"Puudu jäi teadmistest autost, mis oleks mul keerulistes oludes võimaldanud natuke pingevabamalt sõita ning ehk rohkem riske võtta. Kuid ma ei püüa asju sundida juhtuma, kui sedasi ei tunne. Ärge unustage, et see oli meie esimene ralli uue autoga ning meil pole sellega veel palju kogemusi."

Prantslasele andis kinnitust, et ta kihutamisele õigesti lähenes, Ott Tänaku neljandal kiiruskatsel tehtud avarii.

"See kipub kinnistama minu uskumisi, et tuleb jääda oma kindlustsooni ja usaldada sisetunnet. Olen väga õnnelik, et nad [Tänak ja kaardilugeja Martin Järveoja] õnnetusest tervetena pääsesid ning ei jõua oodata, millal nendega uuesti kõrgete kohtade nimel võidelda saan," lisas Ogier.