Stefan Arand (keskel).Foto: Karli Saul
Spordivaria
28. jaanuar 2020, 22:02

UHKE TUNNUSTUS: 17aastane eestlane valiti Põhjamaade parimaks sportlaseks (2)

Põhjamaade veemotoliitude esindajad valisid 2019. aasta parimaks sportlaseks Stefan Arandi, kes pälvis selle tunnustuse teist aastat järjest.

Tallinnas toimus möödunud nädalavahetusel Põhjamaade veemootorispordi alaliitude esindajate aastakoosolek, mis kulmineerus aasta parima sportlase valimisega. Lõppvooru esitati kokku viis kandidaati, kelle vahel tegid otsuse riikide esindajad.

Eesti kandidaadina pääses lõppvooru Stefan Arand, kes tuli möödunud hooajal  kaatrite klassis Offshore 3J maailmameistriks, ringrajapaatide GT-30 klassis Euroopa meistriks ning MMil hõbemedalile.

Arandi kõrval olid nominentideks jetisportlased, rootslanna Emma-Nellie Ortendahl ja norralane Daniel Svae Andersen ja ringrajasportlased, soomlane Tuukka Lehtonen ja lätlanna Laura Lakovica. Kõigil oli ette näidata tiitlivõistluste medalid möödunud hooajast.

„Oli väga keeruline otsustada ja meie jaoks sai põhiliseks argumendiks see, et Stefan suutis võita medaleid nii ringrajapaatidel kui ka Offshore kaatritel. Need on kaks absoluutselt erinevat kategooriat ja olla mõlemas edukas näitab, kui talendikas on sportlane,“ kommenteeris valimisi Soome esindaja kahekordne paatide F-1 maailmameister Sami Selio.