Sebastien Loeb.Foto: AFP/Scanpix
WRC
29. jaanuar 2020, 13:42

Sebastien Loeb: loobusin ise Rootsi rallist

Üheksakordse autoralli maailmameistri Sebastien Loebi sõnul oli Rootsi rallist loobumine tema otsus. Aasta teisel etapil saab Thierry Neuville`i ja Ott Tänaku kõrval kolmanda Hyundai enda hoolde Craig Breen.

“Mul polnud erilist soovi Rootsi minna, aga kuna meeskond oli nii otsustanud, siis austasin kokkulepet,” rääkis Loeb Prantsusmaa ajalehe L’Equipe.

“Tiimipealik Andrea Adamo tundis, et midagi on valesti ja uuris pühapäeval, kas tahan osaleda. Ta ütles, et oleksin aus ja annaksin kiiresti otsusest teada, sest esmaspäevaks pidi meeskonna koosseis olema selge,” kirjeldas prantslane toimunut. “Mul läks otsustamiseks 20 sekundit.”

“Ma tean, et inimesed arvavad, et mind löödi meeskonnast välja. Aga Rootsi kehvades oludes võistlemine, kui teised sõidavad nagu hullud ja sina samal ajal üritad ka midagi korda saata... see ei tundunud õige,” sõnas üheksakordne autoralli maailmameister.

Loebi selle hooaja võistlusgraafik on hetkel veel lahtine. Ideeliselt peaks mees Hyundai kolmanda auto roolis olema kuuel rallil.

“Võimalik, et sõidan tänavu rohkem kruusarallidel, sest asfaldil mul pole selle autoga vajalikku kiirust,” võttis Loeb hetkeseisud kokku.