Kelly Sildaru.Foto: SIPA/Scanpix
Talisport
29. jaanuar 2020, 14:50

Kelly Sildaru mänedžeri kriitika tabas suusaliitu kui välk selgest taevast (41)

Kelly Sildaru mänedžeri kriitika, et Eesti parim naissportlane pidi Lausanne`i noorteolümpial ise suuski määrima, tuli kohaliku suusaliidu peasekretärile Tõnu Seilile suure üllatusena. Tema sõnul sai freestyle-suusatajale määrdeabi pakutud.

Kelly Sildaru mänedžer Michael Spencer kritiseeris teraval Eesti suusaliitu, sest freestyle-suusataja pidi Lausanne`is ise suuski määrima.

“Selle teema pean Eesti suusaliidus tõstatama. Nad peaksid talle määrdemehe palkama, see on nende kohustus. Eriti nüüd, kui Kelly isa pole enam ta treener. Sel hooajal on lihtsam, aga tulevikus pole selline olukord mõeldav,” ütles Kelly Sildaru mänedžer Michael Spencer Delfile. “Kõik Kelly konkurendid on saanud määrdemehe alaliidu kaudu.”

Kohaliku suusaliidu peasekretärile Tõnu Seilile tuli antud jutt suure üllatusena. “Lausanne'i noorteolümpial oli Kelly uue tiimi ja uue treeneriga, kellele pakkusime igakülgset määrdeabi. Olin ka ise kohapeal ja kõik sai tagatud.” kirjeldab Seil juhtunut.

“Mingisugune info on läinud lappama. See ei vasta tõele, et suusaliit pole sellele mõelnud,” lisas Seil Õhtulehele. “Konkreetseks Lausanne'i võistluseks paketeerisime asjad nii nagu Kelly soovis ja kuna Tõnis Sildaru polnud kohal, siis tegi uus tiim asju teistmoodi.”

Kelly Sildaru võitis noorteolümpial freestyle pargisõidus enda määritud suuskadega kulla.

“Lausanne'is oli Sildarul uus tiim, meil oli liidu poolt tagatud kõik vajalik, sportlasega suheldi igapäevaselt ja ma ise transportisin Kelly suuski. Kõik oli korras. Kogu see määrdejutt tuli pehmelt öeldes üllatusena,” kirjeldas Seil. “Lausanne'i olukord oli erand ja selle põhjal ei saa teha üldistusi, sest tulevik on vaja läbi rääkida.”

Ka Sildaru mänedžeriga on Seili sõnul suhtlus olemas. “Oleme temaga kunagi Eestis kohtunud ja tal on meie kontaktid olemas. Suusaliit on alati nõus teda kuulama. Kelly tiimidega on suhtlus hea ja seni on kõik vajalik on tehtud. Pika plaaniga saame tegelda siis, kui ta on Eestis tagasi ja pakume seda abi, mida vaja," vaatas Seil tulevikku.